Gazipaşa’da Biyolojik Mücadele Eğitimi

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere biyolojik mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirme yaparak, sulu kükürt uygulamasıyla zararlılara karşı sürdürülebilir tarım tekniklerini tanıtıyor. Seralarda yapılan kontrollerle üreticilere teknik destek sağlanıyor.

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde zararlı organizmalara karşı biyolojik ve biyoteknik mücadeleyi teşvik etmek amacıyla çiftçilere yönelik bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, sulu kükürt uygulamasıyla yapılan demonstrasyon çalışmaları sürerken, uzman ekipler sera kontrollerini yerinde gerçekleştirdi.

Gazipaşa’da farklı ürün gruplarında faaliyet gösteren çiftçilerle bir araya gelen Tarım İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri, biyolojik mücadele yöntemleri hakkında üreticilere detaylı bilgilendirme yapıyor. Özellikle hastalık ve zararlılara karşı doğal çözümler sunan sulu kükürt uygulamasının önemi vurgulanırken üreticilere bu yöntemin nasıl uygulanacağı konusunda rehberlik ediliyor.

Sera kontrolleri devam ediyor

Demonstrasyon çalışmaları kapsamında seralarda yapılan kontrollerde, hastalık ve zararlıların yayılmasını önlemek için alınması gereken önlemler çiftçilerle paylaşılıyor. Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, biyolojik mücadelenin tarımsal üretimde kimyasal ilaç kullanımını azaltacağını ve sürdürülebilir tarımı teşvik edeceğini belirtti.

Yetkililer, çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik saha çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ve bölgedeki üreticilere teknik destek sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti. – ANTALYA

Related Posts

Diyarbakırlı Karateci Nazlı Bozkurt Türkiye Üçüncüsü Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan sporcu Nazlı Bozkurt, Türkiye Karate Şampiyonası’nda Büyükler Kumite 55 kg kategorisinde üçüncülük elde etti. Turnuva Muş’ta düzenlendi ve Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan sporcular zorlu mücadelelere sahne oldu.

Ümit Özdağ’dan CHP’ye “Çözüm Komisyonu” çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidarın “Terörsüz Türkiye” başlığıyla tanımladığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulması planlanan çözüm süreci komisyonuna Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) katılmaması gerektiğini vurguladı. Özdağ, CHP yönetimine, “vatansever seçmenlerin sesi olun” çağrısında bulundu.

Kontrolden çıkan araç fabrikaya uçtu

Sinop’ta otomobil çeltik fabrikasının bahçesine devrildi, 2 kişi yaralandı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’tan Türkiye itirafı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin savunma sanayisine dikkat çekerek, “sürekli güçlenen ve son derece iddialı bir komşu” olarak tanımladı.

Böyle hainlik olmaz! Yardım dağıtımı sırasında ateş açıldı

İsrail’in Gazze Şeridi’nde bugün saat 10.00 ile 20.00 arasında “taktiksel ara” vereceğini duyurmasının ardından, un taşıyan yardım tırları bölgeye giriş yaptı. İsrail ordusunun yardım dağıtımı sırasında açtığı ateş sonucu can kayıpları yaşandı.

Orhaneli’nde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki orman yangını, 10 saatlik mücadele sonrası kontrol altına alındı.