İstanbul bu hafta Sibirya’ya dönecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), 17 Şubat 2025 Pazartesi günü itibarıyla İstanbul’da şiddetli yağış ve soğuk hava dalgasının etkili olacağını duyurdu. Hafta boyunca sıcaklıkların hızla düşmesi beklenirken, yağışların çarşamba gününden itibaren karla karışık yağmura ve kara dönüşmesi öngörülüyor.

Perşembe günü başlayacak olan kar yağışının, cuma ve cumartesi günleri kuvvetleneceği ve İstanbul genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu süreçte vatandaşların buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. AKOM, kış şartlarının olumsuz etkilerine karşı tedbirli olunmasını ve gerekli hazırlıkların yapılmasını önerdi.

SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR

Uzmanların tahminlerine göre, İstanbul ve çevresi hafta boyunca Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava sıcaklıklarının 0-3°C arasında seyretmesi bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise yağışların karla karışık yağmura ve kara dönüşmesi öngörülüyor.

Ulaşımda aksama yaşanabileceği ve dışarıda uzun süre kalmamaya özen gösterilmesi gerektiği uyarıları yapıldı.

AKOM, sürücüleri özellikle gece ve sabah saatlerinde don ve buzlanma riskine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Şehir genelinde kar yağışıyla birlikte yolların kapanabileceği, ulaşımda aksaklıkların yaşanabileceği ve gizli buzlanma riskinin arttığı bildirildi.

Related Posts

İzmir’de ilginç olay! Zabıta, dükkanı esnaf içerdeyken mühürledi

İzmir Karşıyaka’da ikinci el eşya satan 64 yaşındaki adam, ‘kaldırım işgali’ gerekçesiyle mühürlenen dükkanının içinde mahsur kaldı. Saatlerce içeride kaldığını söyleyen esnaf, yaklaşık altı saat sonra çıkartıldığını iddia etti.

Dervişoğlu, gençlere seslendi: Büyük Ortadoğu Projesi filminin en hayati virajındayız; Türk vatanını böldürmeyeceğiz, İhanete teslim olmayacağız!

Dervişoğlu, gençlere seslendi: Büyük Ortadoğu Projesi filminin en hayati virajındayız; Türk vatanını böldürmeyeceğiz, İhanete teslim olmayacağız!

24 saatte en az 90 şehit

Bir yandan ateşkes müzakereleri yürüten İsrail, diğer yandan katliama devam ediyor. Sadece Beyt Hanun’a 35’ten fazla hava saldırısı düzenleyen işgalciler, Gazze genelinde en az 90 kişiyi katletti. Onlarca kişi de kayıp.

Murat Yetkin: Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?

Murat Yetkin: Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır

MHP lideri Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda terör örgütü PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili, “Silahların teslimi ile kötü anılar geride kalacak. Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır. Silahların teslim işleminin tamamlanmasıyla yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacaktır” dedi.

Trump, 7 ülkeye yönelik tarife mektubu paylaştı: Tarifeler 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Filipinler, Brunei, Moldova, Cezayir, Irak, Libya ve Sri Lanka’ya yönelik 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak yeni gümrük tarifelerini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trump, tarife oranlarının ülke ilişkilerine göre artırılıp azaltılabileceğini ve misilleme durumunda artış olacağını belirtti.