Yunus Emre Vakfı’nda bir skandal daha: Suriye’de tadilat yapılacak diye kesilen 41 faturanın hepsi sahte çıktı

Yunus Emre Vakfı’nda Büyük Yolsuzluk Skandalı!

Yunus Emre Vakfı, naylon faturalar üzerinden yapılan büyük bir yolsuzluk skandalıyla sarsıldı. Yapılan incelemeler sonucunda Vakfın 400 milyon lira usulsüzlük yaptığı belirlendi ve savcılık soruşturma başlattı.

Gazeteci Murat Ağırel’in Cumhuriyet’te kaleme aldığı yazıya göre, firari şüpheli Şeref Ateş’in oğlu E.A. ve 11 kişi yakalandı, gözaltına alındı ve 8 şüpheli tutuklandı.

Vakfa sahte fatura kesen bazı firmaların 19 milyon dolar değerindeki sahte faturalarının ortaya çıktığı, bu firmaların aynı kişiler ve akrabaları tarafından oluşturulduğu tespit edildi.

Vakfın karıştığı bir diğer yolsuzluk ise 2024 yılında Brüksel’de düzenleneceği söylenen “Coğrafi işaret zirvesi” için ayrılan 5 milyon lira harcamaya ilişkin. Ancak söz konusu etkinliğin gerçekleşmediği ve paraların sahte faturalara aktarıldığı belirlendi.

Suriye’de Tadilat İşleri İçin 41 Sahte Fatura Kesildi!

Ağırel, Yunus Emre Vakfı’nın Suriye üzerinden yapılan yolsuzlukları da şu şekilde anlattı:

“Suriye’de Afrin ve El Bab’daki binaların tadilatı için “Maksal” adlı bir firma ile anlaşıldı. İhaleyi düzenlemeden ve harcama limitini aşmadan alımlar parçalara bölündü.

Vakıf, aynı firmanın 376 ton inşaat demiri, 1003 metreküp hazır beton ve iş makinesi kiralaması gibi sahte kişilere fatura kestiği ortaya çıktı. Ayrıca aynı firmadan okçuluk malzemesi alımı da gerçekleştirildi.

Yapılan incelemelerde işlemlerin sahte olduğu ve müteahhitlerin gerçekte kendilerine ait olmayan adreslerde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Toplamda 19 Milyon Dolarlık Sahte Fatura!

Ağırel’in ifade ettiğine göre Yunus Emre Vakfı, toplamda 19 milyon dolar değerinde sahte fatura düzenledi.

Related Posts

24 saatte en az 90 şehit

Bir yandan ateşkes müzakereleri yürüten İsrail, diğer yandan katliama devam ediyor. Sadece Beyt Hanun’a 35’ten fazla hava saldırısı düzenleyen işgalciler, Gazze genelinde en az 90 kişiyi katletti. Onlarca kişi de kayıp.

Murat Yetkin: Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?

Murat Yetkin: Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır

MHP lideri Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda terör örgütü PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili, “Silahların teslimi ile kötü anılar geride kalacak. Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır. Silahların teslim işleminin tamamlanmasıyla yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacaktır” dedi.

Trump, 7 ülkeye yönelik tarife mektubu paylaştı: Tarifeler 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Filipinler, Brunei, Moldova, Cezayir, Irak, Libya ve Sri Lanka’ya yönelik 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak yeni gümrük tarifelerini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trump, tarife oranlarının ülke ilişkilerine göre artırılıp azaltılabileceğini ve misilleme durumunda artış olacağını belirtti.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …