Vicdansızlığın böylesi: ‘İlaçlama yapacağız’ deyip işçileri işten attılar!

TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama A.Ş. İşçileri Mücadele Ediyor

Manisa Akhisar’da faaliyet gösteren TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama A.Ş’de işten çıkarmaların artması üzerine işçiler fabrika önünde eylem yapıyor. Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bahadır Derin, “Burada bizim insanlarımız ekmek kavgası veriyorlar. Bu insanların hakkını vereceksin Mehmet Kaya. Bir kazağı 15 bin satıyorsan bir ay boyunca evine ekmek götürecek insanlara asgari ücret veremezsin. Bu mücadeleye yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DISK’e bağlı Tekstil-İş Sendikası’nın TYH Tekstil’de örgütlenme faaliyeti devam ederken işçilerin sendikaya üye olmasıyla birlikte işveren bazı fabrikaları kapatmış, 300’den fazla işçiyi ekonomik gerekçelerle işten çıkarmış ve işten çıkarılmalar devam etmişti.

Fabrika yönetimi yaklaşık 9 ayda 700’e yakın işçiyi çıkartırken, DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası bugün geniş katılımlı bir eylem düzenledi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve diğer siyasi partiler ile sendikaların temsilcileri de işçilere destek verdi.

“TYH, Türkiye Sorunudur”

Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan Danışmanı Bahadır Derin, TYH Tekstil’de çalışanların mesaj yoluyla tacize uğradığını ve sendikal örgütlenmenin engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Derin, süreci şu şekilde anlattı: “TYH’nin yaklaşık 3 bin çalışanı vardı ve farklı şehirlerde fabrikaları bulunmaktaydı. Holding bir fabrikayı kapattı ve 307 kişiyi işten çıkardı. Ekonomik kriz gerekçe gösterilerek işçilere rüşvet teklif edildi. Bu süreçte işçiler teker teker işten çıkarıldı. Zulüm burada had safhada. TYH, Türkiye sorunudur. Zulme son vereceğiz.”

“Bu Kadar Zulüm Yeter”

Bahadır Derin, “İnsanları işten çıkardılar. Telefonlarınıza mesajlar attılar, 17. maddeden diye. Sizler işsizlik ödeneğinden yararlanabilecektiniz. Ama dava edenlerin maddesini değiştirdiler. Böyle bir düzen olur mu. Sendika anayasal hakkını kullanıyor, yetkiye müracaat ediyor, işverenler iptal davası açıyor. Bizim için önemli olan hak mücadelesidir. Hepinizi bir mesajla kapının önüne koydular. Mehmet Kaya seni son kez uyarmış olalım. Gel masaya oturalım, bu insanların hakkını verelim. Bu kadar zulüm artık yeter. Binlerce üyemiz var burada. Bunların hesabını tek tek soracağız. Şimdi kavga zamanı, şimdi hak arama zamanı. Mehmet Kaya’nın zulmünü yıkacağız” dedi.

Related Posts

Trump’tan İran’a tehdit: Anlaşma imzalanmazsa önemli gelişmeler yaşanır

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran arasındaki savaşa ilişkin yaptığı açıklamada Tahran yönetimini hedef aldı. “Ya İran ile bir anlaşma sağlanacak ya da bölgede önemli gelişmeler yaşanacak.” diyen Trump, “Anlaşma yapmak istiyorlar. Eğer İran anlaşma yapmazsa bu, stratejik bir hata olur.” dedi.

Traktör uçuruma yuvarlandı: 8 kişi yaralandı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde traktörün uçuruma yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Denizde yüzerken fenalaştı: hastane yolunda can verdi

Antalya’da arkadaşlarıyla gittiği denizde yüzdükten sonra nefes alamadığını ve göğsüyle sırtının ağrıdığını belirtip, ardından fenalaşan Mahfuz Çiftçi (53), hastaneye götürülmek istenirken hayatını kaybetti.

‘Erdoğan gitsin başka bir şey istemiyorum’ diyen vatandaşa cevabı gündem oldu! Nebati’ye gönderme yaptı

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Yalova’da vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafla konuşan Ağıralioğlu’nun ‘Erdoğan gitsin başka bir şey istemiyorum’ diyen vatandaşa verdiği cevap sosyal medyanın gündemine oturdu.

Erbakan’dan çarpıcı çıkış: Asıl hedef Türkiye

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın yıllar önce söylediği sözleri anımsatarak “İsrail’in hedefi Suriye ve İran’dan sonra asıl hedefi Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

ChatGPT krizi derinleşiyor: Akademide kopya endişesi büyüyor

İngiltere’deki üniversiteler, yapay zekâ destekli kopya girişimlerine karşı alarma geçti, 7 binin üzerinde şüpheli vaka tespit edildi