Şimşek: ABD ile ortaklığı derinleştirmeye kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD Hazine Bakanı Bessent İle Görüşme Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in sosyal medya hesabından kendisiyle yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımını alıntılayarak açıklamada bulundu.

Bessent’e teşekkür eden Şimşek, “Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump’ın liderliğinde, ticaret ve yatırımdan savunma, uzay, enerji, yapay zeka ve robotiğe kadar tüm alanlarda ABD ile stratejik ortaklığı derinleştirmeye ve genişletmeye kararlıdır” dedi.

Şimşek, iki ülke arasındaki işbirliği için muazzam bir potansiyel bulunduğunu belirterek, “Ekonomik büyümeyi teşvik etmek, teknolojik ilerlemeyi sağlamak ve bölgesel barış ve güvenliğe yatırım yapmak için bu ivmeyi geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Hazine Bakanı Bessent ise paylaşımında, “Bakan Şimşek ile ABD ve Türkiye’nin ekonomik ilişkileri nasıl artırabilecekleri ve Başkan Trump’ın Ortadoğu’daki önceliklerinin yanı sıra Ukrayna ve Rusya bağlamında birlikte nasıl çalışabilecekleri konusunda geniş ve derin görüşmeler yapmaktan memnuniyet duydum” dedi.

Bessent, görüşmede Trump yönetiminin İran’a yönelik azami baskı çabasına olan bağlılığını da vurguladığını kaydetti.

DW/EC, MUK

Related Posts

Yolcu otobüsünde 7 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Erzurum’da yolcu otobüsündeki valizde 7 kilo 100 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Olaya ilişkin 2 zanlı tutuklandı.

Can Atalay’dan ‘İstanbul depremi’ uyarısı: ‘Evimizin çok daha ötesini düşünmek durumundayız…’

Gezi davası hükümlüsü Can Atalay, beklenen İstanbul depremi öncesinde yapılması gereken hazırlıklara ilişkin olarak, “İstanbul depremi gibi bir bahiste kendi evimizin çok daha ötesini düşünmek, talep etmek durumundayız. En yalın örnek ile; depreme nerede yakalanacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz” dedi.

CHP’li Gezmiş: ‘Yoksullukla mücadele etmeden milli egemenlikten söz edemeyiz’

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “OECD raporlarına göre Türkiye’de 6,5 milyon çocuk aşırı yoksulluk koşulları altında yaşıyor. Yoksullukla, eşitsizlikle, adaletsizlikle mücadele etmeden millî egemenlikten söz edemeyiz” dedi.

Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere’de Rusya-Ukrayna savaşını başlatan saldırının İngiltere’yi hedef alması halinde buna nasıl yanıt verilceğini ele alan bir simülasyon yaptı. Sonuçların iyi olmadığı belirtildi.

Yurtta zehirlenme şüphesi: 56 öğrenci hastanelik oldu

Çorum’daki İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda 56 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. Öğrencilerin, tavuk yemeğinden etkilenmiş olabileceği değerlendiriliyor.

THY’den yeni tavan fiyat kararı: 30 Nisan’a kadar 2 bin 850 lira

Türk Hava Yolları (THY), 30 Nisan’a kadar iç hat uçuşlarda, tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatının 2 bin 850 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir