Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan’da Enflasyon Oranı Haziran Ayında Düştü

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin son verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki aya kıyasla yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye geriledi. Bu düşüşte, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamusal hizmetler (yüzde 21), ev eşyaları ve bakım ürünleri (yüzde 6,5), ulaşım (yüzde 4,3) ile restoran ve otel fiyatlarındaki (yüzde 12,1) azalmalar etkili oldu.

Gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 5,6), sağlık (yüzde 5,1), eğitim (yüzde 18,2), sigorta ve finansal hizmetler (yüzde 15,3) ile diğer mal ve hizmetlerin (yüzde 10,7) fiyatlarında ise önemli bir değişiklik yaşanmadı.

Bununla birlikte, giyim ve ayakkabı (yüzde 9,1) ile eğlence ve kültür harcamalarında (yüzde 6,2) hafif artışlar meydana geldi. Tüketici fiyat endeksi ise aylık bazda, Mayıs ayındaki yüzde 0,2 seviyesinde kaldı.

Related Posts

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor