Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Aleksandr Lukashenko, Belarus’a Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı olan Aleksandr Lukashenko, ülkesine Rusya tarafından 10 adet “Oreşnik” balistik füze sisteminin konuşlandırılacağını duyurdu. Lukashenko, gelecekte bu sayının artabileceğini belirtti.

Leningrad bölgesinde gerçekleşen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukashenko, Rusya’nın Belarus’a kaç adet “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Şu an için belirli bir sayı var, ileride nasıl bir gelişme olacak göreceğiz. Eğer Rusya isterse, biz de daha fazlasını yerleştirebiliriz” diyen Lukashenko, bu sayının rezervlerle birlikte olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını ve Ukrayna’da test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” adlı balistik füzenin gelecek yılın ikinci yarısında Belarus’a yerleştirileceğini açıklamıştı. (AA)

Related Posts

İsrail-İran çatışmasına ilişkin tezkere TBMM’de kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, İsrail’in saldırganlığıyla başlayan ve derinleşen İran ile çatışmalı sürece yönelik Meclis Başkanlığı tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi.

Sosyal medya fenomeni gözaltında öldü: Ülke karıştı

Kenya’da blog yazarı Albert Ojwang’ın polis nezaretindeyken hayatını kaybetmesine tepki gösteren gençler, bütçe oturumu öncesi parlamento yolu üzerinde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Protesto gösterilerinin ardından emniyet genel müdür yardımcısı Eliud Kipkoech Lagat istifa etti.

CHP’li Hasan Öztürkmen uyardı: ABD’ye ait 50 nükleer bomba derhal Türkiye’den çıkartılmalı!

CHP’li Hasan Öztürkmen uyardı: ABD’ye ait 50 nükleer bomba derhal Türkiye’den çıkartılmalı!

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Gelecek Partisi’nden AKP’ye geçen Özbudun oldu

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Gelecek Partisi’nden AKP’ye geçen Özbudun oldu

FBI: ABD’nin Minnesota eyaletinde siyasetçilere saldırı düzenleyen zanlı, başka siyasilerin evine de gitmiş

FBI: ABD’nin Minnesota eyaletinde siyasetçilere saldırı düzenleyen zanlı, başka siyasilerin evine de gitmiş

Trump’tan İran’a tehdit: Anlaşma imzalanmazsa önemli gelişmeler yaşanır

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran arasındaki savaşa ilişkin yaptığı açıklamada Tahran yönetimini hedef aldı. “Ya İran ile bir anlaşma sağlanacak ya da bölgede önemli gelişmeler yaşanacak.” diyen Trump, “Anlaşma yapmak istiyorlar. Eğer İran anlaşma yapmazsa bu, stratejik bir hata olur.” dedi.