Kuvayımilliye Gençlik Orkestrası Balıkesir’i Canlandırıyor
BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Kent Konseyi tavsiye kararıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın liderliğinde kurulan Kuvayımilliye Gençlik Orkestrası, 14-22 yaş arası gençleri bir araya getiriyor. Balıkesir Kent Konseyi’nde ilk provalarını yapan orkestra, 25 gençten oluşuyor ve keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas çalıyor.
Heyecan Verici Başlangıç
Kurtuluş mücadelesi sırasında Balıkesirlilerin yazdığı destan Kuvayımilliye hareketini gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Kuvayımilliye Gençlik Orkestrası, tarihi bir misyon üstleniyor. İlk provalarını başarıyla tamamlayan orkestra, Balıkesir türkülerinden klasik müziğe kadar geniş bir repertuara sahip olacak.
Sanatsal Üretim ve Çalışma Geçmişi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. H.Hakan Okay yönetimindeki orkestra, ülkemizin ve dünyanın saygın gençlik orkestralarıyla iş birliği yaparak Balıkesir gençliğini ve kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Zamanla senfoni orkestrasına dönüşmesi planlanan grup, şehrin sanat ve kültür hayatına önemli katkılarda bulunacak. Balıkesir’in yetenekli gençleri ile deneyimli sanatçıları bir araya getiren orkestra, Kuvayımilliye ruhundan ilham alarak çalışma ve üretme heyecanını artırıyor.
More Stories
Gedik Yatırım yedinci kütüphanesini açarak eğitime olan desteğini sürdürüyor
Piyano, keman ve caz esintileriyle dolu unutulmayacak hafta
Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Proje Okulu Atamalarına Tepki Gösterdi