Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin savunma sanayisine dikkat çekerek, “sürekli güçlenen ve son derece iddialı bir komşu” olarak tanımladı.
İsrail’in Gazze Şeridi’nde bugün saat 10.00 ile 20.00 arasında “taktiksel ara” vereceğini duyurmasının ardından, un taşıyan yardım tırları bölgeye giriş yaptı. İsrail ordusunun yardım dağıtımı sırasında açtığı ateş sonucu can kayıpları yaşandı.
Haftalardır Marmara Bölgesi’ni esir alan sıcak hava dalgası, çarşamba günü sabah saatleri itibarıyla yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 il için yağış uyarısı yaptı. Söz konusu yağmurların cuma gününde 21 ilde görülmesi bekleniyor.