İstanbul’da deprem endişesi: Bazı vatandaşlar bu geceyi de dışarıda geçirdi

İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan artçı depremler, bazı İstanbul sakinlerini sokaklara itmeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının yol açtığı panik sonrasında, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı insanlar, bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih etti. Bahçelievler’deki Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı, geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarla dolup taştı. Aileler çadır kurarken, bazıları arabalarında uyumayı tercih etti. Soğuğa karşı önlem olarak ateş yakıldı.

“KORKUYORUZ, ARTÇILAR DEVAM EDİYOR”

Geceyi dışarıda geçiren Muhammet Bilgin, “2 gecedir dışarıda kaldık. Korkuyoruz, artçı depremler devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var.” dedi. Mehmet Ecer ise, “Evde hafif çatlaklar oluştu, yan bina ile ayrışma yaşandı. Bu nedenle endişelendik.” dedi. Geçmişteki depremlerden etkilenen insanlar, artçı depremler sonrasında sokaklara çıkıyor.

Yabancı uyruklu Naif El Abesan, 12 yıldır Türkiye’de olduğunu ve deprem sonrası çocuklarıyla evlerine gitmek istemediklerini belirtti. Kızının korkusu nedeniyle okula gidemediğini ve ailecek çadır ve odunla geceyi geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Ferdi Göçer ve ailesi, eski binalarda yaşadıkları için artçı depremlerden etkilenerek boş araziye geldiklerini dile getirdi. Şu anda araçlarında ve yerde yattıklarını belirten Göçer, çadırlarının olmadığını ve hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve döneceklerini söyledi.

Kuleli Parkı’nda kalan insanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu dağıtıldı.

Related Posts

Mersin’de 81 Şahıs Gözaltına Alındı

Mersin’de düzenlenen operasyonda, çeşitli suçlardan aranan 81 şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri’de Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı

Jandarma, Talas’ta kaçak kazı yapan 3 kişiyi suçüstü yakalayarak ekipmanlarına el koydu.

Şara’dan dikkat çeken Süveyda hamlesi: Şam yönetimi özel birlik gönderecek

Suriye Cumhurbaşkanlığı, Süveyda’da yerel gruplar arasında artan ve birçok kişinin hayatını kaybettiği çatışmaları durdurmak için bölgeye özel bir birlik gönderileceğini açıkladı.

Fenerbahçe Škriniar’da mutlu sona ulaştı

Fenerbahçe, 2024-25 sezonunun devre arasında PSG’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Milan Škriniar ile dört yılık anlaşmaya vardı.

Suriye Cumhurbaşkanlığı, güneydeki çatışmaları durdurmak için Süveyda’ya yeni bir güç gönderecek

Suriye Cumhurbaşkanlığı, güneydeki çatışmaları durdurmak için Süveyda’ya yeni bir güç gönderecek

Uyuşturucu Operasyonları: 927 Kilo Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı, son 2 haftada 72 ilde düzenlenen operasyonlarda bin 933 şüpheli yakalandı.