İsrail, Hamas’ın elindeki esirlerden 3’ünün öldüğünü iddia etti

İsrail Yetkililerinden İsrail Esirler Hakkında Açıklama

Bir İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, esirlerden üçü hayatını kaybetmiş olabilir. Daha önce 24 esir olduğu öne sürülen İsrailli yetkililer, Trump’ın açıklamalarının ardından bu sayıyı güncelledi.

İsrail yetkilisi, Gazze’deki esirlerden 21’inin hayatta olduğunu belirtirken, esir ailelerinin bu konuda bilgilendirildiğini ifade etti. Ölen esirlerden birinin İsrail vatandaşı olduğu bilgisi paylaşılırken, diğer ikisinin yabancı olduğu belirtildi. Ancak esirlerin isimleri hakkında bilgi verilmedi.

Daha önce Gazze’de bulunduğu belirtilen 24 esirden 2’sinin Tayland ve Nepal vatandaşı oldukları açıklanmıştı.

Yetkili, Gazze’deki 59 esirden 35’inin ölümünün kesin olarak tespit edildiğini ve bu esirlerden 32’sinin İsrail vatandaşı, 3’ünün ise yabancı olduğunu aktardı.

İsrail makamlarının 59 esirin bulunduğu ve bunlardan 24’ünün hayatta olduğunu açıklamasına karşın ABD Başkanı Trump, 21 esirin hayatta olduğunu belirtmişti.

Bunun üzerine İsrailli esir aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan konu hakkında açıklama yapmasını istemişti. Netanyahu, 21 esirin hayatta olduğunu kesin olarak bildiklerini, diğer 3 kişi hakkında ise şüphelerinin bulunduğunu iddia etmişti.

İsrailli esir aileleri, hükümetin Gazze Şeridi’nde saldırılar düzenleyerek esirlerin hayatını tehlikeye attığını belirterek bu duruma karşı çıkıyor ve saldırıların durması için protesto gösterileri düzenliyor.

Related Posts

Hamas, Papa 14. Leo’yu kutladı, Gazze halkına destek istedi

Hamas, papa seçilen ilk ABD’li Kardinal Robert Prevost’i tebrik etti ve Gazze’deki soykırıma karşı durma ve ezilenlere destek olma konusunda ondan selefinin yolundan gitmesini talep etti.

TBMM’de AYM tartışması “23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) ilişkin düzenlemeleri içeren “200 Sıra Sayılı Kanun Teklifi”nin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Muhalefet, düzenlemelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve hukukun sistemli biçimde ihlal edildiğini savundu.

Resmî Gazete’de bugün (9 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 9 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Özgür Özel canlı yayında cevapladı: Dikkat çeken ‘çelik yelek’ yanıtı

CHP lideri Özgür Özel, canlı yayında kendisine saldırıyla ilgili ‘çelik yelek var mıydı üzerinizde’ sorusunu yanıtladı. Özel, aynı zamanda saldırıya ilişkin “O adam iki saat boyunca orada oturuyor, elini kolunu geriyor. Ben beklenmedik şekilde 18 dakika geç çıktım. İl Başkanımız da giremedi oraya. 18 dakika boyunca beklemiş” ifadelerini kullandı.

Kenya’da taş ocağının çökmesi sonucu 3 kişi öldü

Kenya’nın sahil kenti Malindi’de, hükümet tarafından geçen yıl güvenlik gerekçesiyle kapatılan bir taş ocağında meydana gelen çökme sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti.

Sokak röportajları için kanun teklifi: Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Eline mikrofon ve kamera alanın kendini gazeteci ve muhabir olarak gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu şahıslar sokak röportajı adı altında sokaklarda terör estirmektedir” açıklamasının ardından MHP’den dikkat çeken bir hamle geldi.