İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde iddia edilen İslami Cihad Hareketi üyesini tehdit oluşturduğu gerekçesiyle öldürdü.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyine gitmeye çalışan bazı gruplara şüpheli oldukları için ateş açıldı ve bir kişi vuruldu. Bu kişinin İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edildi.

26 Ocak Pazar sabahı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurması ve yerinden edilen Filistinlilere kuzeye dönme izni vermesi gerekiyordu. Ancak aynı gün, Refah kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Diğer yandan, İsrail, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, 25 Ocak’taki ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetimi, Yehud’un serbest bırakılması talebini iletti fakat Hamas bu talebi reddetti. Çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceği belirtildi.

Related Posts

Adrese teslim madenin ÇED süreci başladı!

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Boyabat’ta açmak istediği bakır madeni için ÇED süreci başlatıldı. 897 hektarlık alanda orman ve tarım arazileri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Trump ile Putin görüştü… İstanbul müzakereleri sonrası ilk temas

İSTANBUL’da cuma günü üç yıl aradan sonra yapılan ilk Ukrayna-Rusya doğrudan görüşmesi sonrasında dün ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüşerek hem Ukrayna krizini hem de ikili meseleleri ele aldı.

İmamoğlu’ndan AKP’nin ‘öğrenci yurdu’ teklifine sert tepki… Erdoğan’a sordu: ‘Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin “Belediyelerin öğrenci yurdu açma ve çalıştırma yetkisi kaldırılsın” teklifine tepki gösterdi. Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, “Koltuk dışında bir arzun, bir hırsın, bir isteğin kalmadı, anladık. Parayı tefeciye, faizciye, vurguncuya harcıyorsun onu da anladık. Anlayamadığım, yapana niye engel olmaya çalışıyorsun? Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?” diye sordu.

İsrailliler, Gazze’de ateşkes ve esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi

İsrail’in Tel Aviv kentinde toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, ellerinde esirlerin fotoğrafları, İsrail bayrakları ve hükümet karşıtı dövizler taşıdı.

Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon partisinden ayrıldı

Yonhap’ın haberine göre, Yoon, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, mensubu olduğu iktidardaki PPP’den ayrılma kararı aldığını belirtti.

Trump, ‘Amerika’nın Sesi’ni kıstı

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından finanse edilen “Amerika’nın Sesi” (Voice of America-VOA) medya kuruluşunda çalışan yaklaşık 600 kişinin işine son verildi.