İspanya’da 200 yıllık gelenek: Rollere girip yumurta savaşı yapıyorlar

İspanya’da 200 Yıllık Gelenek: Rollere Girip Yumurta Savaşı Yapıyorlar

Alicante’nin İbi kasabası, Kutsal Masumlar gününde, “els enfarinats”ın (unlular) “gücü” ele aldığı geleneksel kış festivalini kutluyor. Grup, sivil bir şekilde bir gün boyunca çürük yumurta, un ve havai fişeklerle eğlenceli bir mücadele içerisinde bulunuyor.

6 BİNİN ÜZERİNDE YUMURTA KULLANILDI

Festivalde 625 kilo un, 6.480 adet yumurta ve 400 düzine roket kullanıldı. 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan bu festival, 2009 yılında Belediye Başkanı tarafından Turist İlgi Alanı Özerk ilan edilmiştir.

HER YERİ UN VE YUMURTAYLA KAPLI GEZİYORLAR

Tuhaf kıyafetler giymiş ve yüzleri unla kaplı olan “els enfarinats”, kasabayı gün boyunca dolaşıyor ve dükkânlardan vergi topluyor.

YASAYA UYMAYAN DEĞİL, UYAN PARA CEZASI ÖDÜYOR

Kent Konseyi’ne göre, festivalde hayali hükümetin belirlediği “yasalara” uymayanlar, para cezası ödemek zorunda kalıyor.

BELEDİYE BAŞKANI VE YARGIÇ ROLÜ YAPIYORLAR

“Els enfarinats” adlı grup, belediye başkanı, yargıç, şerif ve Hazine meclis üyesi gibi pozisyonlarda rol alarak kasabanın sivil iktidarını oluşturuyor.

“TÜM GÜN KALDIRIMDA YÜRÜYEMEZSİNİZ”

Festivalde absürd “diktatörlük” kuralları geçerli. Gün boyunca kaldırımda, yolda yürüyemeyen katılımcılar, izin almadan hareket edemiyorlar.

BELEDİYEDEN 40 KİŞİ DE KATILDI

Belediye yetkililerinin de katıldığı festivalde, “muhalefet” adı verilen diğer grup, çürük yumurta, un ve roketlerle savaş başlatıyor.

PELERİN VE MASKELER TAKTILAR, ANS ETTİLER

Festivalde, pelerinler ve maskeler takan “els tapats” adlı grup, danslar eşliğinde unlu katılımcılardan intikam almayı ve jambon ödülü kazanmayı hedefliyor.

6 OCAK’TA SONA ERİYOR

Festival, öğleden sonra yapılan dans etkinliğiyle sona eriyor. İbi kış şenlikleri, 6 Ocak’ta Üç Bilge Adam’ın ziyaretiyle noktalanıyor.

Related Posts

RESMİ GAZETE KARARLARI 18 HAZİRAN 2025 |Bugün Resmi Gazete atamaları neler? İsrail’in Saldırganlığıyla Başlayan ve Derinleşen, İran’la Çatışmalı Sürece Karşı Karar yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 18 Haziran 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32930 sayılı Resmi Gazete’de bugün TBMM’nin 1455 İsrail’in Saldırganlığıyla Başlayan ve Derinleşen, İran’la Çatışmalı Sürece Karşı Karar yayınlandı. Ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ebu Sehl Numan Efendi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği ile İstanbul Kültür Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yer aldı. Peki, bugün Resmi Gazete atamaları neler? İşte, 18 Haziran 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılar.

YÖKDİL/2 başvuruları başladı

ÖSYM, 27 Temmuz tarihinde yapılacak 2025 Yükseköğretim Kurumları 2025-YÖKDİL/2 başvuruları başladı.

Geleneksel Mısır mutfağının kalbi Kahire’de lezzet dolu bir gezi

Ne zaman bir Ortadoğu seyahatim olsa Claudia Roden’in ‘A Book of Middle Eastern Food’ (Bir Ortadoğu Yemekleri Kitabı-Türkçeye çevrilmedi) adlı kitabı benim için hep ilk kaynaktır. İşte bu yüzden Kahire seyahatim öncesinde de Mısır bölümünün içinde keyifle kayboldum… Aldığım notlar ve deneyimlerimle Kahire’yi ziyaret etmeyi planlayanlara en iyi yerel yemekleri nerelerde yiyebileceklerini yazdım.

Türkiye, Avrupa’da bilişim alanlarında en çok mezun veren 3. ülke oldu: En büyük beyin göçü de bu alanda

Türkiye, Avrupa’da bilişim alanlarında en çok mezun veren 3. ülke oldu: En büyük beyin göçü de bu alanda

Arefe günü PTT’ler açık mı, kaça kadar açık 2025? Arefe günü ve Kurban Bayramı’nda PTT çalışıyor mu, kapalı mı? İşte 5 Haziran-9 Haziran 2025 PTT çalışma saatleri bilgisi!

Kurban Bayramı ve arefe günü PTT çalışma saatleri 2025, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu sene arefe günü 5 Haziran Perşembe günü, Kurban Bayramı’nın ilk günü ise 6 Haziran Cuma günü idrak edilecek. Bayram 9 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Bayram dolayısı ile kamu kurum ve kuruluşları kapalı olacak. Resmi tatillerde bir çok kamu, kurum ve kuruluşunun kapalı olmasından dolayı PTT’lerin çalışma saatleri de merak konusu oldu. Kargo-evrak gönderimi, yada para havale gibi işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar, arefe günü PTT’lerin saat kaça kadar açık olacağını merak ediyorlar. Peki, PTT’lerde bayram tatili ne zaman bitecek? Arefe günü PTT’ler açık mı, kapalı mı? Arefe günü ve Kurban Bayramı’nda PTT çalışıyor mu? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

“Bir Şiir Bir Hayat Canım İstanbul” sergisi sanatseverlerle buluştu

“Bir Şiir Bir Hayat Canım İstanbul” sergisi sanatseverlerle buluştu