HÜDA-Par’ın hedef göstermişti: Evlilik Komedisi oyununa Valilikten açıklama

Devlet Tiyatroları “Evlilik Komedisi” Oyununa Provokasyon İddialarına Yanıt Verdi

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bazı sosyal medya ve basın yayın organlarında Devlet Tiyatroları tarafından yarın sahnelenecek olan “Evlilik Komedisi” adlı tiyatro oyununa karşı provoke etmeyi amaçlayan ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Devlet Tiyatrolarının, kuruluşundan bu yana Türk kültürünü, örf ve adetlerini koruma misyonuyla hareket ettiği ve sahnelediği eserlerde toplumun değerlerine saygıyı esas aldığı vurgulandı. “Sadakat ve evlilik kavramlarının önemini vurgulayan ve ahlaki değerlerdeki değişimi mizahi bir dille ele alan ‘Evlilik Komedisi'” adlı oyunun, toplumsal değerlerimize uygun şekilde sahneleneceği belirtildi.

Söz konusu oyunun İslam’a ve ahlaki değerlere aykırı olduğu yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür iddiaların oyunun içeriğini çarpıttığı ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmayı hedeflediği ifade edildi.

Devlet Tiyatrolarının sahnelediği tüm eserlerin toplumsal hassasiyetler göz önünde bulundurularak hazırlandığı ve halkın beğenisine sunulduğu vurgulandı. Ayrıca, Devlet Tiyatrolarının kültürel gelişime katkı sağlama ve sanatı halkla buluşturma misyonunu sürdüreceği belirtildi.

Son olarak, kamuoyunun sağduyulu bir tutum sergilemesi ve gerçeği yansıtmayan provokatif açıklamalara itibar etmemesi gerektiği ifade edilerek, sanatın toplumları birleştirici bir güç olduğu ve hoşgörüye dayalı bir yaklaşım sunduğu kaydedildi. Devlet Tiyatroları’nın her zaman olduğu gibi kültürümüzü yaşatmaya ve toplumla buluşturmaya devam edeceği vurgulandı.

Related Posts

PKK/YPG uzantısı için ABD cüzdanı açtı

ABD, 2026 bütçesinde YPG/PKK’nın omurgasını oluşturduğu SDG’ye 130 milyon dolarlık yardım öngördü. Fon, maaş, eğitim ve cezaevi altyapısını kapsıyor. Pentagon, ortaklığı sürdürmekte kararlı olduğunu vurgularken, SDG Komutanı Mazlum Abdi ile bu hafta yeni temas bekleniyor.

İnsandan daha hızlı gören göz icat ettiler

Çinli bilim insanları, insan gözünden daha hızlı ışık değişimlerine uyum sağlayan biyonik bir sensör icat etti. Bu buluş detaylarıyla Amerikan Fizik Enstitüsü’nün dergisi ‘Applied Physics Letters’da yayımlandı.

33 yıldır ilk kez oluyor, vakalar zirvede: Aşıyı reddettiler, kızamık hortladı

ABD, kızamık salgınında son 33 yılın en yüksek vaka sayısıyla karşı karşıya. Cuma günü itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 1300 doğrulanmış vaka kaydedildi. Uzmanlar, kızamık vakalarının bu seviyelere en son yıllar önce ulaştığını söyleyerek alarm durumuna geçti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç DEM Parti heyetini kabul edecek

Terörsüz Türkiye kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetini kabul etti. Bu kritik görüşme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da DEM heyeti ile yarın saat 13.30’da görüşeceği öğrenildi.

MİT Başkanı yarın Bağdat’a gidiyor

MİT Başkanı İbrahim Kalın yarın Bağdat’a gidiyor.

Trump macerası yetmedi… Elon Musk parti kuruyor

Önceki gece X hesabından Amerika Partisi adıyla yeni bir parti kuracağını açıklayan Musk, henüz bu yolda resmi bir adım atmadı ancak Amerikan kamuoyu Musk’ın yeni partisinin siyaset arenasındaki olası etkilerini tartışıyor.