akpinar eğitim sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Güney Kore’de Orman Yangınları Büyüyor

Güney Kore'deki orman yangınları 14,7 bin hektar alanı etkiledi, 5 bin asker görevlendirildi.

Güney Kore’de Orman Yangınları Devam Ediyor – 14 Bin 694 Hektardan Fazla Alan Zarar Gördü

Güney Kore’deki orman yangınları, şu ana kadar 14 bin 694 hektardan fazla alanı etkiledi ve yangınlarla mücadele için 5 bin askeri personel görevlendirildi.

Güney Kore’nin Kuzey Gyeongsang ve Güney Gyeongsang eyaletlerinde Cuma günü başlayan orman yangınları, tüm müdahalelere rağmen yayılmaya devam ediyor. Güney Kore Geçici İçişleri ve Güvenlik Bakanı Ko Ki-dong, yapılan bir afet güvenliği toplantısında konuyla ilgili bilgiler paylaştı. Ko, “Orman yangınları 14 bin 694 hektardan fazla alanı etkiledi ve zararlar artmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. Üç binden fazla kişinin tahliye edildiğini ve en az 11 kişinin ciddi şekilde yaralandığı bilgisini paylaşan Ko, “Rüzgarların gücü, kuru hava ve duman, yangın söndürme çabalarını olumsuz yönde etkiliyor” dedi. Ko ayrıca, hükümetin yangınlarla mücadele için “tüm olanakları seferber ettiğini” vurguladı.

Ordu da yangınlarla mücadeleye dahil oldu

Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, farklı bölgelerde devam eden orman yangınlarına karşı 5 bin askeri personel ve 146 helikopterin sevk edildiği bildirildi. Ayrıca sivil helikopterlere yakıt desteği sağlanırken, askeri varlıkların ulusal afet bölgelerine gönderilerek halkın güvenliğinin korunacağı açıklandı.

Güney Gyeongsang eyaletinde Cuma günü başlayan orman yangınları hızla yayılarak 20’den fazla bölgeyi etkisi altına almıştı. Yangınlar sonucunda en az 4 kişi hayatını kaybetmişti. – SEUL