Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

İmamoğlu’ndan AKP’nin ‘öğrenci yurdu’ teklifine sert tepki… Erdoğan’a sordu: ‘Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin “Belediyelerin öğrenci yurdu açma ve çalıştırma yetkisi kaldırılsın” teklifine tepki gösterdi. Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, “Koltuk dışında bir arzun, bir hırsın, bir isteğin kalmadı, anladık. Parayı tefeciye, faizciye, vurguncuya harcıyorsun onu da anladık. Anlayamadığım, yapana niye engel olmaya çalışıyorsun? Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?” diye sordu.

İsrailliler, Gazze’de ateşkes ve esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi

İsrail’in Tel Aviv kentinde toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, ellerinde esirlerin fotoğrafları, İsrail bayrakları ve hükümet karşıtı dövizler taşıdı.

Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon partisinden ayrıldı

Yonhap’ın haberine göre, Yoon, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, mensubu olduğu iktidardaki PPP’den ayrılma kararı aldığını belirtti.

Trump, ‘Amerika’nın Sesi’ni kıstı

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından finanse edilen “Amerika’nın Sesi” (Voice of America-VOA) medya kuruluşunda çalışan yaklaşık 600 kişinin işine son verildi.

Özel’in memleketinden AKP’ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi…

ORC Araştırma 9-14 Mayıs tarihlerinde Aydın, Denizli, Manisa, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir’de yaptığı genel seçim anketlerinin sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Araştırmada 14 Mayıs seçimlerinden AKP’nin kazandığı Denizli ve Manisa’nın el değiştirdiği görüldü.

Vladimir Putin, Kara Kuvvetleri Komutanını görevden aldı

Vladimir Putin, Kara Kuvvetleri Komutanını görevden aldı