Ev sahibi ve kiracılar dikkat: 15 bin TL’lik ilana 3 bin TL istiyorlar! Fahiş artışa tavan geliyor

Emlak İlan Portallarında Yeni Tedbirler Gündemde

Milliyet.com.tr/ÖZEL İlan sitelerine yeni tedbirler için harekete geçiliyor. Online platformlar ilan başına aldıkları ücretleri son 5 yılda 25 kata kadar artırdı. Hal böyle olunca ilan girmek isteyenler için komisyonlar büyük bir yük olmaya başladı.

İlan Başı Ücretlerde Anormal Artış

2020 yılında emlakçılar için uyguladıkları yıllık 8 bin TL’lik online ilan verme paketi fiyatını bugün 200 bin TL seviyelerine çıkaran online platformlar, vatandaşlardan da her bir ilan karşılığı yaklaşık 3 bin TL talep ediyor.

Yüksek Ücretler Kiracılara Yansıyor

Yani bugün için 15 bin TL’ye evini kiralamak için ilan veren bir vatandaş 3 bin TL ilan ücreti veriyor. Mal sahipleri depozito ve kira bedelinin yanı sıra bir de ilan portallarına ödedikleri 3 bin TL’yi kiracılardan almaya başladı.

Fiyat Artışlarına Tavan Getirilebilir mi?

Yaşanan fiyat artışlarının ardından ilan portallarının aldığı ücretlere bir tavan fiyat getirileceği söyleniyor. İlan platformlarının fiyat artışları konusunda sektörde endişeler de artmaya başladı.

Emlak İşletmelerinden Talepler

Emlak işletmeleri her ilana koydukları yerleri satamadıklarından dolayı ilan maliyetlerinde sınırlamalar istiyor. Ayrıca, yüksek fiyat artışlarına da bir çözüm bulunması gerektiği vurgulanıyor.

İlan Portallarında Düzenleme Gerekliliği

İlan portallarında meydana gelen fahiş fiyat artışlarının düzenlenmesi ve sektörde rekabetin adil bir şekilde devam etmesi gerektiğine dair görüşler dile getiriliyor. MLS sistemlerinin geliştirilmesi de sektörün ihtiyaçları arasında yer alıyor.

Galericilerin Sorunları da Göz Önünde Bulundurulmalı

Galericilerin de ilan portallarında karşılaştıkları sorunlar ve ek ücret talepleri sektörde endişe yaratıyor. Devletin ticareti destekleyici adımlar atması ve güvenilir bir alım-satım platformu oluşturması gerektiği belirtiliyor.

Related Posts

Avrupa Rusya’ya yaptırımları uzatma kararı aldı

AB, Rusya’ya yönelik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dezenflasyon sürecinde emin adımlarla ilerlerken, önümüzdeki dönemde iş gücü piyasasını daha da güçlendirecek adımlarımızla işsizliği azaltmayı, insan odaklı ve kapsayıcı kalkınma politikalarımız ile sosyal refahı kalıcı olarak artırmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

İlaç devi halka arza hazırlanıyor

Hong Kong borsasında işlem gören ilaç şirketi China Medical System CMS, Güneydoğu Asya’daki genişleme stratejisinin bir parçası olarak temmuz ayında Singapur Borsası SGX ana pazarında ikincil halka arz yapmayı planlıyor. Şirket, Çin’deki ilaç …

Çocuk işçi ölümleri arttı! Neden belli oldu: İşte MESEM gerçeği

Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında 500 binin üzerinde çocuk ağır çalışma koşullarında çalıştırılıyor. MESEM programına kayıtlı çırak ve kalfaların yaşadıkları iş kazalarındaki artış ise dikkat çekiyor. Eğitim dense de aslında diğer işçilerinki …

Nestle vegan piyasasında sukutuhayale uğradı

İsviçreli gıda devi Nestle, Çekya’nın Krupka kentindeki tesisinde 80 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Bu karar, şirketin Garden Gourmet markası altında bitkisel et alternatifleri ürettiği tesisteki iş gücünün yaklaşık yüzde 20’sini etkiliyor …