Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Skolyoz Hastalığı Çocukları Nasıl Etkiliyor?

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, skolyoz, her yaş grubunda ortaya çıksa da en sık 10 ila 16 yaş aralığında görülüyor. Skolyoz gelişme riskinin kız çocuklarında erkeklere göre yaklaşık 8 kat daha fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Tuğrul Ergün, eğriliğin ilerleme ihtimalinin de yüksek olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre, skolyoz tanısı konan her 10 çocuktan 1’inin tedavi edilmediğinde cerrahi müdahale gerektirecek seviyeye ulaştığını ifade eden Ergün, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Skolyozun genellikle ağrıya neden olmaması, ailelerin durumu fark etmesini geciktirebileceğine vurgu yapan Ergün, erken belirtileri gözlemleyerek hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti. Skolyozun erken teşhisinde öğretmen-aile işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Ergün, düzenli okul taramalarının skolyoz tanısının artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Skolyoz tanısının basit bir süreç olduğunu belirten Tuğrul Ergün, eğrilikten şüphelenilen durumlarda röntgen çekilerek tanının konulduğunu ve tedavinin şekillendirildiğini söyledi. Kontrollerin önemine vurgu yapan Ergün, erken tanının cerrahi müdahale gerektirmeden kontrol altına alınabileceğini ve tedavinin başarısında ailelerin tutumunun önemli olduğunu belirtti.

Ergün, skolyozun çocuğun genel sağlığını etkileyebileceğini ve günlük aktivitelerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Düzenli kontrollerin ve doğru ergonomik uygulamaların skolyozun erken teşhisinde başarının arttığını ifade eden Ergün, beden farkındalığını artırmaya yönelik egzersizlerin duruşun korunmasına katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Related Posts

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.

Alzheimer riskini artıran yeni genetik varyant tespit edildi

Avustralya’da yapılan çarpıcı araştırma, yaşlı erkekleri daha fazla etkileyen genetik bir varyantın Alzheimer riskini ciddi oranda yükselttiğini ortaya koydu.

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.