Çinli DeepSeek, ABD’de günün en fazla indirilen uygulaması oldu

DeepSeek’in R1 Modeli, ABD ve Çin Uygulama Mağazalarında Zirvede

Çinli yapay zeka geliştirici DeepSeek’in son ürünü olan R1 modeli, ABD uygulama mağazalarında büyük bir başarı elde etti. 10 Ocak’ta tanıtılan bu akıl yürütme modeli, açık kaynak kodlu ve sohbet robotuna entegre edilmiş bir uygulama olarak dikkat çekti.

ABD’de indirilmeye başlandığı günden itibaren ChatGPT gibi rakiplerini geride bırakan DeepSeek’in R1 modeli, düşük maliyeti ve yüksek performansıyla teknoloji dünyasında büyük ilgi gördü.

DeepSeek’in ücretsiz ve açık kaynak kodlu olması, OpenAI’ın benzer bir modeli olan o1’in 200 dolara satılmasına karşın büyük yankı uyandırdı. Bu durum, yapay zeka alanında ciddi yatırımlar yapan şirketlerin hisselerinde NASDAQ Borsası’nda değer kaybetmelerine neden oldu.

R1 modeli, Apple’ın Çin mağazasında da en fazla indirilen uygulama olurken, ByteDance’in “Doubao” ve Moonshot AI’ın “Kimi” gibi rakip yapay zeka asistanlarını geride bıraktı.

DeepSeek’in R1 modeli, California Üniversitesi araştırmacılarının performansa dayalı olarak değerlendirdiği Chatbot Arena’da Google’ın Gemini ailesinden gelen iki modelin ardından üçüncü sırada yer alarak OpenAI’ın o1 modelini geride bıraktı.

Related Posts

Murat Yetkin: Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?

Murat Yetkin: Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır

MHP lideri Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda terör örgütü PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili, “Silahların teslimi ile kötü anılar geride kalacak. Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır. Silahların teslim işleminin tamamlanmasıyla yeni yüzyılın mimarı Türk milleti olacaktır” dedi.

Trump, 7 ülkeye yönelik tarife mektubu paylaştı: Tarifeler 1 Ağustos’tan itibaren uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Filipinler, Brunei, Moldova, Cezayir, Irak, Libya ve Sri Lanka’ya yönelik 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak yeni gümrük tarifelerini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trump, tarife oranlarının ülke ilişkilerine göre artırılıp azaltılabileceğini ve misilleme durumunda artış olacağını belirtti.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.