Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Murat Çalık’ın Avukatlarından Açıklama: Medya Kampanyası ve Tahliye Talebi

T24 Haber Merkezi

Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın tutuklu olduğu dönemde avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal, gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı. Avukatlar, yapılan yazılı açıklamada Çalık’ın sağlık durumuyla ilgili tahliye talebinin gizlilik kararı altında sürdüğünü vurguladılar.

Çalık, belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmış ve görevden alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde hastaneye sevk edilen Çalık hakkında devam eden ceza soruşturmasının detayları hakkında avukatlar, “Müvekkilimiz hakkında yürütülen ceza soruşturması hala gizlilik içinde sürmekte olup, dosyaya erişimimiz sağlanmamıştır. Bu durum savunma hakkımızı zayıflatmaktadır” ifadelerini kullandılar.

  • Soruşturmanın gizli olması gerekirken medyada yer alan bilgiler savunma hakkını ihlal ediyor ve masumiyet karinesini zedelemektedir.
  • Mehmet Tatlıcı ise Halil Kurdu’nun beyanlarının gerçeği yansıtmadığını ve aralarındaki husumetten kaynaklandığını belirtti.
  • Murat Çalık’ın sağlık durumu nedeniyle yapılan tahliye başvurusunun hala değerlendirilmediği ve medya kampanyalarının yargı sürecini etkilemeye yönelik olduğu vurgulandı.

Tüm bu gelişmeler ışığında avukatlar, müvekkillerine yönelik gerçeğe aykırı ve yargı sürecini etkilemeye yönelik medya yayınlarını sert bir dille eleştirdiler. Hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ve yargının bağımsızlığına, savunma hakkına ve insan haklarına saygılarını dile getirdiler.

Fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Kraliyet ailesi gelininin ev yapımı reçelleri fabrikasyon çıktı

İngiltere’de kraliyet görevlerinden 2020 yılında ayrılaran İngiltere Prensi Harry’nin oyuncu eşi Meghan Markle, bu kez yeni markası reçelleri ile gündeme geldi. Marka çatısı altında satışa sunulan reçel ve balların “ev yapımı” olduğu iddiası, Daily Mail’in haberine göre gerçeği yansıtmıyor.

Gökten tomar tomar para yağdı!

Amerika’da düzenlenen veda gecesinde helikopterle gökten para yağdı.

Rusya ve Azerbaycan’ı birbirine düşüren operasyon: Kardeşler ölünce her şey iptal oldu

Yekaterinburg’da iki Azerbaycan vatandaşının ölümünün ardından Bakü, Rusya ile tüm kültürel işbirliğini durdurdu. Gözaltına alınan Azerbaycanlı kardeşlerin işkenceyle öldürüldüğü öne sürüldü. Rusya ise iddiaları reddetti, Bakü’nün kararlarına tepki gösterdi.

CANLI | Erdoğan konuşuyor

CANLI | Erdoğan konuşuyor

Fransa’dan İsrail’i kızdıracak hamle

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Fransız basınına yaptığı açıklamada, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanvekili seçilen Eray Karadeniz Atatürk portresini de kaldırmış!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin CHP’yi belediyeleri hedef alan soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından belediye başkanvekili seçilen AKP’li Eray Karadeniz, belediyedeki toplantı odasında bulunan Atatürk fotoğrafını kaldırttı.