Boz ayı, yaralı dağ keçisini avlamak üzereydi! Giresun’da inanılmaz anlar…

Boz Ayı, Yaralı Yaban Keçisini Avlamaya Çalıştı!

Elazığ’ın Karayakup köyü yakınlarında bir kayalıktan düşen ve yaralanan bir yaban keçisi, yol kenarında hareketsiz yatarken, bir boz ayının saldırısına uğradı. Olay, tesadüfen o sırada bölgeden geçen vatandaşlar tarafından fark edildi. Boz ayı, yaralı keçiye doğru yaklaşırken, vatandaşlar hemen araçlarından inerek ayıyı bölgeden uzaklaştırmak için çaba sarf etti. Bağırışlar ve korna sesleri eşliğinde yaşanan bu mücadele cep telefonu kameralarına da yansıdı.

Görüntülerde, boz ayının defalarca kayalıklara tırmanıp ardından yaralı keçiye yöneldiği net bir şekilde görülüyor. Ancak vatandaşların kararlı müdahalesi sonucunda ayı, keçiyi bırakmak zorunda kaldı ve gözden kayboldu. Bu esnada yaban keçisi, fırsattan yararlanarak kaçmayı başardı.

Olay, bölgede ender rastlanan bir doğa olayı olarak kayda geçti. Vatandaşlar, doğanın dengesini korumak adına verdikleri mücadele ile yaban hayvanlarının korunmasına olan önemi bir kez daha vurgulamış oldu.

Related Posts

CHP’li Balcı: Muğla halkı cezalandırılıyor

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge temsilciliğini ziyaret eden CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, merkezi hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın Muğla halkını cezalandırdığını söyledi.

Muhalefet Google yetkililerine “Zorba ve tekelsiniz; algoritma değişikliği gazetecileri yok etti!” dedi, Google cevap verdi: Türkiye’ye özel değil

Google, “Trafik çöküşü Türkiye’ye özel bir durum söz konusu değil” dedi

Hamas, Papa 14. Leo’yu kutladı, Gazze halkına destek istedi

Hamas, papa seçilen ilk ABD’li Kardinal Robert Prevost’i tebrik etti ve Gazze’deki soykırıma karşı durma ve ezilenlere destek olma konusunda ondan selefinin yolundan gitmesini talep etti.

TBMM’de AYM tartışması “23 yıldır kanun yapmayı, devlet yönetmeyi öğrenemediniz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) ilişkin düzenlemeleri içeren “200 Sıra Sayılı Kanun Teklifi”nin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Muhalefet, düzenlemelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve hukukun sistemli biçimde ihlal edildiğini savundu.

Resmî Gazete’de bugün (9 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 9 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Özgür Özel canlı yayında cevapladı: Dikkat çeken ‘çelik yelek’ yanıtı

CHP lideri Özgür Özel, canlı yayında kendisine saldırıyla ilgili ‘çelik yelek var mıydı üzerinizde’ sorusunu yanıtladı. Özel, aynı zamanda saldırıya ilişkin “O adam iki saat boyunca orada oturuyor, elini kolunu geriyor. Ben beklenmedik şekilde 18 dakika geç çıktım. İl Başkanımız da giremedi oraya. 18 dakika boyunca beklemiş” ifadelerini kullandı.