Bayraklı Belediyesi, Uğur Mumcu’yu andı

Bayraklı Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu Anma Töreni Gerçekleştirdi

Bayraklı Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 32. yılında unutulmaz bir anma töreni düzenledi. Bu özel etkinlik kapsamında, ‘İnsanca Bir Aydın Uğur Mumcu’ adlı müzikli tiyatro oyunu sahnelendi ve izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gösteride, Mumcu’nun hayatı, ideolojisi ve meslek ilkeleri tiyatro ve müziğin muhteşem bir uyumuyla anlatıldı.

Mavi Düşler Tiyatrosu tarafından özel olarak hazırlanan ‘İnsanca Bir Aydın’ gösterisi, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte izleyenlere unutulmaz anlar yaşatırken duygularını harekete geçirdi. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Özgür İnli, meclis üyeleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, CHP Bayraklı ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileriyle birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Bayraklı Belediyesi Başkan Vekili Özgür İnli, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Uğur Mumcu’nun mirası hiçbir zaman unutulmayacak, bizler onun izinden gitmeye devam edeceğiz. Mumcu’nun aydınlattığı yolu sonsuza kadar taşıyacağız. Kendisini ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Büyük Beğeni Topladı

Bu özel gösteri, Mavi Düşler Tiyatro grubu tarafından sahnelendi ve izleyenlerden tam not aldı. Oyunda, Sanat Yönetmeni, oyuncu ve yazar Nazlı Kayı liderlik yaptı. Ayrıca, Serkan Salgın, Hamit Demirhan ve Setanay Caymaz performanslarıyla dikkat çekti. Müzikal anlamda, gitarıyla Aysun Timurcan, flütte Dilara Elagözlü, akordeon ve piyanoda Nesrin Bacak, ritimde ise Özlem Pektaş duygusal anlar yaşattı.

“Mumcu, Düşünceleriyle Yaşamaya Devam Ediyor”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Uğur Mumcu, sadece gazetecilik alanında değil, toplumsal sorumluluk adına da bir semboldü. Cesareti, dürüstlüğü ve aydın kişiliği ile tanınan Mumcu, gerçeği arayan ve halkı aydınlatmaya çabalayan bir gazeteci olarak anılıyor. Fikirleri ve özgürlük mücadelesi bize her zaman ilham kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bursa’da deprem! İstanbul’da da hissedildi

Bursa Gemlik’te 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul’da da hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Deprem ama bildiğiniz gibi değil: Bu sarsıntılar sessizce geliyor

Sarsıyor ama fark edilmesi zor. Batı Kanada’da keşfedilen bu sıra dışı deprem türü, bildiklerimizi altüst edebilir. Peki sessiz sarsıntıların ardında ne var? Bilim dünyası yanıtı yanıtlıyor.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Kraliyet ailesi gelininin ev yapımı reçelleri fabrikasyon çıktı

İngiltere’de kraliyet görevlerinden 2020 yılında ayrılaran İngiltere Prensi Harry’nin oyuncu eşi Meghan Markle, bu kez yeni markası reçelleri ile gündeme geldi. Marka çatısı altında satışa sunulan reçel ve balların “ev yapımı” olduğu iddiası, Daily Mail’in haberine göre gerçeği yansıtmıyor.

Gökten tomar tomar para yağdı!

Amerika’da düzenlenen veda gecesinde helikopterle gökten para yağdı.

Rusya ve Azerbaycan’ı birbirine düşüren operasyon: Kardeşler ölünce her şey iptal oldu

Yekaterinburg’da iki Azerbaycan vatandaşının ölümünün ardından Bakü, Rusya ile tüm kültürel işbirliğini durdurdu. Gözaltına alınan Azerbaycanlı kardeşlerin işkenceyle öldürüldüğü öne sürüldü. Rusya ise iddiaları reddetti, Bakü’nün kararlarına tepki gösterdi.