ANF İmralı’dan yeni fotoğrafla duyurdu: Öcalan tarihi bir çağrı daha yaptı, yakında yayınlanacak

Abdullah Öcalan’ın Yeni Fotoğrafı ve Tarihi Açıklama Detayları Ortaya Çıktı

Fırat Haber Ajansı (ANF), PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevinde çekilen yeni fotoğrafını yayınladı ve Öcalan’ın süreç kapsamında “tarihi bir açıklama” yapacağını duyurdu.

Kürt sorununun çözümü için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önderliğinde başlatılan ‘yeni çözüm süreci’nde önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu hafta PKK’nın silah bırakma töreni yapması beklenirken, TBMM’de sürece ilişkin komisyon kurulması da gündemde. Silah bırakma törenine PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesaj gönderip göndermeyeceği de merak konusu. ANF, Öcalan’ın son görüntüsünü yayınlayarak önemli bir iddiayı ortaya attı.

ANF’de yer alan habere göre, “Kürt sorununun çözümü ve demokratikleşme bağlamında başlayan ‘Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nde tarihi gelişmeler yaşanıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, süreç kapsamında tarihi bir açıklama daha yapacak” denildi.

Fırat Haber Ajansı, “tarihi çağrı”nın yakın zamanda yayınlanacağını duyurdu.

Related Posts

Kartalkaya faciasında sorumluluk üstlenen yok! Otel müdürü ‘resepsiyonistim’ dedi

Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin tutuklanan otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, “Her ne kadar bana müdürlük unvanı verseler de benim yaptığım iş resepsiyon görevi oldu. Bordrosunda resepsiyonist görevlisi yazan bir çalışanım, otelde hiçbir şekilde yetkim yoktur. Otel aile otelidir, kararları kendileri alır ve kendileri kontrol eder. Otelle alakalı ne gerekiyorsa kendileri belirler. Kendisine koltuk bile aldıramayan müdür mü olur?” dedi.

Tam 10 kamyon yanaştı: Böyle çöp ev görülmedi!

Mersin’in Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi’nde bulunan ve çevre sakinlerinin sağlığını tehdit eden “çöp ev”, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Yenişehir Belediyesi ekipleri tarafından detaylıca temizlendi. Eve giden ekipler tam 10 kamyon çöp çıkarttı.

TBMM’de ilginç anlar: Kürsüye gelin ve damat mankenleriyle çıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM Grup Toplantısı’nda gençlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemediklerini belirterek gelin ve damat cansız mankenleriyle kürsüye çıktı.

Adalet Bakanı şubatta “Videolu mesaj mevzuata uygun değil” demişti; Öcalan’dan görüntülü mesaj geldi, AA ve TRT, görüntüyü servis etmedi

Adalet Bakanı şubatta “Videolu mesaj mevzuata uygun değil” demişti; Öcalan’dan görüntülü mesaj geldi, AA ve TRT, görüntüyü servis etmedi

PKK/YPG uzantısı için ABD cüzdanı açtı

ABD, 2026 bütçesinde YPG/PKK’nın omurgasını oluşturduğu SDG’ye 130 milyon dolarlık yardım öngördü. Fon, maaş, eğitim ve cezaevi altyapısını kapsıyor. Pentagon, ortaklığı sürdürmekte kararlı olduğunu vurgularken, SDG Komutanı Mazlum Abdi ile bu hafta yeni temas bekleniyor.

İnsandan daha hızlı gören göz icat ettiler

Çinli bilim insanları, insan gözünden daha hızlı ışık değişimlerine uyum sağlayan biyonik bir sensör icat etti. Bu buluş detaylarıyla Amerikan Fizik Enstitüsü’nün dergisi ‘Applied Physics Letters’da yayımlandı.