AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Pentagon, Polonya’ya binden fazla bomba satışını onayladı

Pentagon, 180 milyon dolar karşılığında Polonya’ya bin 400’den fazla GBU-39 hava bombası satışını onayladı

Donald Trump önce Güney Afrika’da beyazların katledildiğini savundu sonra gazeteciyi azarladı

Beyaz Saray yine tarihe geçecek bir toplantıya sahne oldu. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’yı ağırlayan ABD Başkanı Trump, Güney Afrika’da siyahların beyazlar tarafından etnik temizliğe uğradığını savundu. Ardından Katar Emiri Şeyh Tamim …

Z kuşağı yattığı yerden para kazanmanın yolunu buldu

Günde yaklaşık 7 saatini ekran başında geçiren ABD’li Z kuşağı bireyler, bu süreyi paraya dönüştürmenin yolunu buldu. Gençler, bir anlamda tüm dijital izlerini veri toplama şirketlerine satarak adeta yattığı yerden para kazanıyor… Tabii işin ‘kişisel verilerin korunması’ boyutu ise oldukça tartışmaya açık.

Papa’dan Gazze mesajı: ‘Durum giderek endişe verici bir hal alıyor’

8 Mayıs’taki konklavda Katolik Kilisesi’nin yeni lideri seçilen Papa 14. Leo, görevinin başından bu yana ilk kez genel kabul oturumu düzenledi. Papa, bu önemli konuşmasında özellikle çatışma bölgelerindeki sivillerin korunması gerektiğinin altını çizdi. 14. Leo, Gazze’de yaşanan insani dramın derinleştiğini belirtti.

HSK üyelerinin seçimi AYM gündeminde: CHP’den ‘torbacı iktidar’ tepkisi

HSK üyelerinin seçimi AYM gündeminde: CHP’den ‘torbacı iktidar’ tepkisi

Eski bir çizgi romanının kehaneti panik yarattı! Japonya tetikte, tarih yaklaştıkça korku artıyor

Japon sanatçı Ryo Tatsuki’nin yazdığı çizgi romanındaki kehanet Japon halkını panikletti. Turistler bile tek tek rezervasyonlarını iptal ettiriyor.