Büyük panik: Sakarya’da ormanlık alanda çıkan yangın Bilecik tarafına sıçradı

Sakarya Orman Yangınında Bilecik Sınırında Panik

Sakarya’nın Hacılar Mahallesi’nde başlayan orman yangını, Bilecik’in Osmaneli ilçesi sınırlarına kadar ulaştı. Alevler, dün tahliye edilen Osmaneli’ye bağlı Kızılöz köyüne doğru ilerliyor.

Bölgenin sarp yapısından dolayı iş makineleriyle yol açma çalışmaları devam ederken ekipler, yangının ilerleyişini durdurmak için büyük bir çaba harcıyor.

Tahliye edilen Kızılöz köyündeki bazı vatandaşlar, evlerdeki eşyalarını traktörlere yükleyerek güvenli bir bölgeye taşıyorlar. Bölge sakinleri yangına karadan müdahalede bulunan Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine ve itfaiyeye destek olmak için tarlalarını sürüyor.

Alevlerin Büyükyenice köyüne yaklaşması nedeniyle köy de tahliye ediliyor. Jandarma ekipleri tarafından bölgede yapılan anonslarla köyün boşaltılması isteniyor. Bölge sakinleri, traktörlerle evlerden eşyalarını kamyonetlere yüklerken büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını da tahliye ediyorlar.

Bazı köylüler ise sulama tankerlerini traktörlerin arkasına bağlayarak yangına müdahale ekiplerine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Related Posts

Yeşilay Kadınları Ziyaret Etti

Yeşilay Kastamonu Şubesi, Taşköprü’deki sarımsak hasadı yapan kadınları ziyaret etti.

Gazzeli gencin un sevinci kameralara yansıdı

Gazzeli bir gencin, İsrail’in saldırılarından kurtulup ailesi için bir çuval un getirme anında yaşadığı sevinç kameralara yansıdı.

Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğuna dördüncü itiraz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ilk dalga operasyonda tutuklanan CHP’li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın avukatları dördüncü kez tutukluluğa itiraz etti.

Aydın’daki yangında bir gözaltı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, makilik alanda çıkan yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Trump, eski ABD Başkanı Obama’yı 2016 seçimlerinde Rusya ile ilgili algı yaratmakla suçladı

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama’nın “Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçimlerini Trump’ın lehine etkilediği” algısını yarattığını ve pek çok ismin bu “yüzyılın suçuna” ortak olduğunu iddia etti.

2026’dan sonra nakit para geçersiz olacak

Nakit para kullanımı birçok sistemden yavaş yavaş kaldırılıyor. Çin’de nakit para kullanımına olan ilgi azalırken hükümetlerde bu durumu destekler kararlar alıyor. Almanya’da devlet yardımları artık nakit olarak yapılmayacak.