Fransa’dan Ukrayna’ya Destek Sürecek

Fransa Dışişleri Bakanı Ukrayna’ya Destek Sözü Verdi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Ukrayna’ya her alanda destek sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Barrot, Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul’u Paris’te ağırladı ve yapılan ortak basın toplantısında iki ülkenin Avrupa politikaları ve uluslararası meselelerde yakın işbirliği içinde olduğunu vurguladı.

Fransa-Almanya arasındaki ortaklığın, daha güçlü ve dayanıklı bir Avrupa’nın inşasına öncülük ettiğini belirten Barrot, Ukrayna’ya desteklerinin devam edeceğini ve Rusya’ya karşı sert önlemler alacaklarını açıkladı.

Ayrıca Barrot, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı aldığı yeni yaptırım paketinden memnun olduklarını ve Avrupa’nın savunma kapasitesini artırmaya devam edeceklerini kaydetti.

Barrot ve Alman mevkidaşı, Orta Doğu’daki durumu da ele aldı ve İsrail’in taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladılar. Ayrıca göç ve sınır meselelerini de görüşen ikili, ABD’nin ek gümrük vergileri konusunu müzakere ettiler.

Barrot, “Ukrayna’ya ek silah gönderilmesi mükemmel bir haber” şeklinde açıklamalarda bulunurken, diplomatik yollardan çözüm bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Related Posts

Buzdolabı patladı, 4 gecekondu kül oldu

Gaziosmanpaşa’da buzdolabının patlaması sonucu gecekonduda başlayan yangın, bitişikteki evlere sıçradı. Alevler 4 gecekonduyu kullanılamaz hale getirdi.

Kormızı ışık ihlali faciaya neden oldu: 8 yaralı

Bursa’da kırmızı ışık ihlali nedeniyle iki otomobil çarpıştı. 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Polisten kaçan ehliyetsiz sürücü 3. kez alkolü yakalandı

Aksaray’da polisin “dur” ihtarına uymayıp kaçan sürücü ara sokakta önü kesilerek durduruldu. 4 ay öncede aynı muayenesiz araçla, aynı promil oranıyla yine ehliyetsiz yakalanan sürücü 3. kez alkollü yakalanınca 2 yıllığına el konulan ehliyetinin el konma süresi 5 yıla çıkarıldı.

20 yıldır komadaydı: Suudi Arabistanlı Prens Velid vefat etti

Suudi Arabistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu 20 yıldır komada olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un vefat ettiği belirtildi.

İzmir’de kadın cinayeti: Eski eşi defalarca bıçakladı

İzmir’in Çiğli ilçesinde eski eşi tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

CHP mitinglerine Trabzon’da devam etti

CHP’nin “Millet İradesi” mitinglerinin 38.’üncüsü, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da devam etti. CHP lideri Özel, kalabalığa yaptığı konuşmadan AKP’nin oy oranlarını açıkladı.