Yılın ilk hasadı bereketle başladı: Kilosu 200 liradan kapış kapış gidiyor

Kayabaşı Mahallesi’nde Yetiştirilen Çilekler, Kaliteli ve Yüksek Fiyatlarla Satışa Sunuluyor

Altınordu ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi’nde yetiştirilen çilekler, kalitesiyle dikkat çekiyor. Kilogramı 150 ile 200 liradan satışa sunulan bu lezzetli meyveler, taze ve doğal aromasıyla müşterilerin ilgi odağı haline geldi.

Arazisinde 20 dönüm alanıyla çilek yetiştiriciliği yapan üretici Mustafa Kahveci, bu sezon hava koşullarının geç hasat yapmalarına sebep olduğunu belirtiyor. Ancak verimden oldukça memnun olduklarını dile getiren Kahveci, ilk gün tonlarca çileğin toplanarak satışa hazır hale getirildiğini aktarıyor.

Mustafa Kahveci, bu sezon kaliteli bir ürün beklediklerini ve çileklerin kasım ayına kadar hasat edilmesi planlandığını belirtiyor. Çilek üretiminin zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Kahveci, ürünün her aşamasının titizlikle takip edilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak bu emeklerinin karşılığını çilekleri iç tüketimin yanı sıra rahatlıkla pazarlayarak aldıklarını belirtiyor.

Bu sezon yaklaşık 50 ton çilek hasadı beklediklerini aktaran Kahveci, devlet desteklerinin çilek üreticileri için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Kaliteli ürünler elde etmek ve sektörlerini sürdürmek adına desteklerin sürekliliğinin önemli olduğunu belirtiyor.

Çilek hasadında çalışan işçilerden Hanife Şenyurt, çileklerin ev bütçelerine katkı sağladığını ve çilek hasadının keyifli bir iş olduğunu söylüyor. Diğer bir işçi Yüksel Çelik ise geç hasat yapmalarına rağmen verimli bir sezon geçirdiklerini belirtiyor ve çilek hasadını büyük bir keyifle sürdürdüklerini dile getiriyor.

Related Posts

Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bombalar imha edilecek: 20 bin kişi tahliye edildi

Almanya’nın Köln kentinde, tespit edilen İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma üç bombanın imhası öncesi yaklaşık 20 bin kişinin tahliyesine başlandı.

Trump, çelik ve alüminyum tarifelerinin yüzde 50’ye çıkarılmasına dair kararnameyi imzaladı

Trump, çelik ve alüminyum tarifelerinin yüzde 50’ye çıkarılmasına dair kararnameyi imzaladı

Tüm işletmelerde zorunlu oldu: 28 Temmuz tarihinde başlıyor

2025 başından itibaren toplamda 503 Bin gıda denetimi yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı denetimler kapsamında “Gıdada karekod uygulaması 28 Temmuz itibarıyla tüm işletmelerde zorunlu olacak.” ifadelerini kullandı.

Ercan Gül hakkında suç duyurusu

DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül hakkında, İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir işçilerinin sürdürdüğü grev nedeniyle biriken çöpleri toplama çalışmalarına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı engellemeye çalışarak, “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” ve “çevrenin kasten kirletilmesi” suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

18 yıldır kayıp Madeleine McCann için Portekiz’de yeni arama

18 yıldır kayıp Madeleine McCann için Portekiz’de yeni arama

Ordu ayağa kalktı: 7’sini birden etkisiz hale getirdi

Geçtiğimiz Nisan ayında dünya kamuoyunun gündemi, yıllardır kangrene dönen Hindistan-Pakistan gerilimi ile yeniden sarsıldı. 22 Nisan tarihinde; Hindistan, Pakistan ve Çin’in sınırlarının kesiştiği noktada yer alan bir dağlık bölge olan Keşmir’de …