Zelenski: Rusya’nın İstanbul’da ne yapmayı planladığı belli değil

Ukrayna-Rusya İlişkileri: Zelenski, İstanbul Görüşmesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile planlanan İstanbul görüşmesi hakkında detaylı bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı. Gece saatlerinde halka hitaben video yayınlayan Zelenski, “Rusların İstanbul’da ne yapmayı planladığına dair net bir bilgi yok.” dedi.

Zelenski, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla ilgili son gelişmeleri değerlendirirken, müttefik ülkelerle iletişim kurarak yeni diplomatik adımlar atmaya hazırlandıklarını dile getirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde diplomasinin önemine vurgu yapan Zelenski, “Herkes ciddi bir barışı istiyor ve Rusya bunu yapmalı. Toplantıların gündemi tam olarak bu olmalı. Biz gündemimizi ilettik.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının devam ettiğini belirten Zelenski, Ukrayna ordusunun mevcut durumu hakkında bilgi aldığını kaydetti. Zelenski, en ciddi çatışmaların Pokrovsk, Liman ve Kupyansk bölgelerinde yaşandığını sözlerine ekledi. Ayrıca, Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesindeki askeri operasyonlarını yakından takip ettiğini ifade etti.

Related Posts

Trump, çelik ve alüminyum tarifelerinin yüzde 50’ye çıkarılmasına dair kararnameyi imzaladı

Trump, çelik ve alüminyum tarifelerinin yüzde 50’ye çıkarılmasına dair kararnameyi imzaladı

Tüm işletmelerde zorunlu oldu: 28 Temmuz tarihinde başlıyor

2025 başından itibaren toplamda 503 Bin gıda denetimi yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı denetimler kapsamında “Gıdada karekod uygulaması 28 Temmuz itibarıyla tüm işletmelerde zorunlu olacak.” ifadelerini kullandı.

Ercan Gül hakkında suç duyurusu

DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül hakkında, İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir işçilerinin sürdürdüğü grev nedeniyle biriken çöpleri toplama çalışmalarına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı engellemeye çalışarak, “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” ve “çevrenin kasten kirletilmesi” suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

18 yıldır kayıp Madeleine McCann için Portekiz’de yeni arama

18 yıldır kayıp Madeleine McCann için Portekiz’de yeni arama

Ordu ayağa kalktı: 7’sini birden etkisiz hale getirdi

Geçtiğimiz Nisan ayında dünya kamuoyunun gündemi, yıllardır kangrene dönen Hindistan-Pakistan gerilimi ile yeniden sarsıldı. 22 Nisan tarihinde; Hindistan, Pakistan ve Çin’in sınırlarının kesiştiği noktada yer alan bir dağlık bölge olan Keşmir’de …

Bodrum’da panik anları! Ana isale hattı patladı: Yoldan geçen tanker çukura düştü!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, ana su isale hattında patlama meydana geldi. Tonlarca su boşa akarken, yoldan geçen tanker çukurda mahsur kaldı.