İmamoğlu’ndan AKP’nin ‘öğrenci yurdu’ teklifine sert tepki… Erdoğan’a sordu: ‘Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, AKP’nin Yasa Teklifine Tepki Gösterdi

Silivri’de Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin meclise sunduğu “belediyelerin öğrenci yurdu açma ve çalışma yetkisinin kaldırılmasını” öngören yasa teklifine sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, kişisel Twitter hesabının kapatıldığı için mesajlarını avukatları aracılığıyla “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabından duyurdu. Son paylaşımında Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, “HİÇ Mİ MERHAMETİN KALMADI?” diye sordu.

İmamoğlu, “Koltuk dışında bir arzun, bir hırsın, bir isteğin kalmadı, anladık. Parayı tefeciye, faizciye, vurguncuya harcıyorsun onu da anladık. Anlayamadığım, yapana niye engel olmaya çalışıyorsun? Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, iktidarın belediyelerin öğrenci yurdu açmasını engellemek için yasa teklifi hazırladığını belirterek, CHP’li belediyelerin öğrencilere yurt imkanı sağladığını ve bu hizmeti artırarak gençlerin barınma sorununu çözeceklerini söyledi.

AKP’nin teklifi ise belediyelere özel barınma hizmeti veren kurumlara kurum açma izniyle işyeri açma ve çalışma ruhsatı gibi yetkilerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verilmesini öngörüyor. Bakanlıklar bu yetkilerini valiliklere devredebilecek.

Related Posts

Sandık müşahitlerini öldürmüştü: Erdoğan’ın affettiği AKP’li Hacı Sülük hakkında AYM kararını verdi

Saadet Partili sandık görevlilerini öldüren ve cezası affedilen Hacı Sülük’e AYM’den de hak ihlali kararı çıktı.

Rehabilitasyon merkezinde yangın: 12 kişi yanarak öldü!

Guanajuato eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, San Jose Iturbide kentinde uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi gördüğü bir rehabilitasyon merkezinde yangın çıktığı belirtildi. Açıklamada, çıkan yangında binadaki 12 kişinin hayatını …

CHP’den ‘infaz düzenlemesine’ sert tepki: ‘Anayasaya aykırı maddeler içeriyor!’

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, infazla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifiyle ilgili “İnfaz düzenlemesi adil değil, Anayasa’ya aykırı maddeler içeriyor” dedi.

Diyanet İşleri, Sayıştay denetiminden kaçamadı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “Paranın patronu olma” yetkisi verilmedi. Diyanet’in, Hac ve Umre harcamalarının denetimi, yine Sayıştay’da kaldı.

Yılan ısırığı sonu oldu: Genç çoban kurtarılamadı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde hayvan otlatırken yılan ısıran 32 yaşındaki çoban Rıdvan Yılmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yılın ilk hasadı bereketle başladı: Kilosu 200 liradan kapış kapış gidiyor

Ordu’da fındığın yanında ek gelir getirmesi amacıyla oluşturulan çilek bahçelerinde sezonun ilk hasadına başlandı.