Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’dan önemli açıklamalar

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’dan Erdoğan ve Trump’a Teşekkür

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Şam’da halka hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Şara, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Suriye’nin kalkınma sürecinde verdiği destek için teşekkürlerini iletti.

“Suriye’de teröre yer yok. Erdoğan verdiği sözü tuttu ve bunu yerine getirdi. Ayrıca Trump’a da minnettarım. Bu karar, Suriye’nin toparlanmasında büyük bir rol oynuyor.” dedi.

Detaylar için takipte kalın…

Değerli okuyucularımız, bu haber son dakika gelişmesidir. Yaklaşan bilgilerle güncellenecektir. Anlık haberler için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirerek haberdar olabilirsiniz.

Related Posts

‘En yoksul başkan’ hayatını kaybetti

Mütevazı yaşam tarzı nedeniyle “dünyanın en yoksul devlet başkanı” olarak anılan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Ukrayna’dan yeni açıklama: Her türlü müzakere formatına hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşı bitirmek için Rusya tarafıyla her türlü müzakere yapmaya hazır olduklarını belirterek yarın Türkiye’de olacağını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, İstanbul’da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelmemesi durumunda müzakerelerin devlet liderleri düzeyinde yapılmayacağını söyledi.

PKK’nın kendini feshi İBB operasyonlarını boşa mı düşürecek?

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluğuna bir kez daha itiraz edildi. Şahan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, sunduğu dilekçede, “12 Mayıs 2025 tarihinde PKK/KCK örgütünün kendisini feshettiğini ve silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etmesi, isnat edilen ‘örgüte yardım’ suçunun tüm unsurlarını hukuki ve fiilî olarak ortadan kaldırmıştır” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’dan yeni süreç için ‘özel oturum’ önerisi: ‘Biz süreci Abdulkadir Selvi’den mi öğreneceğiz’

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, terör örgütü PKK’nın fesih kararı almasında ardından yaşanan gelişmeler ilişkin TBMM’nin özel gündemle olağanüstü toplanmasını istedi. Arıkan, “592 milletvekili arkadaşımız var. Birkaçı dışında, milletvekillerinin bu süreçle ilgili hiçbir bilgisi yok. Allah aşkına, biz bunları Abdulkadir Selvi’den mi öğreneceğiz; Şamil Tayyar’dan, Mehmet Uçum’dan mı öğreneceğiz? Hayır, geleceksiniz TBMM’de bunları konuşacaksınız” dedi.

Ünlü şef CHP’ye katıldı

Ünlü şef Hazer Amani ve iş insanı Metin Özkan, CHP’ye katıldı.

İsrail Cibaliya mülteci kampını vurdu: 16 kişi katledildi

İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampında Mukbel ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı sonrası bölge halkı, yetersiz ekipmanlarla yıkıntılar arasında kendi çabalarıyla arama kurtarma çalışması yürüttü.