Vatikan’da şapelin bacasından siyah duman yükseldi: Yapılan ilk tur oylamada yeni papa seçilemedi

Vatikan’da Yeni Papa Seçimi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Francis’in vefatı sonrasında, 1.4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin yeni liderini belirlemek üzere ilk tur oylama gerçekleştirildi.

Sistine Şapeli’ne giren 133 kardinal, Hristiyan ilahileri eşliğinde tek tek yemin etti ve şapelin içinde sadece seçici kardinaller kaldı.

Katolik Kilisesi’nde Papa’dan sonra gelen en üst düzey din adamı olan 80 yaşın altındaki 133 kardinalin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucu, Sistine Şapeli’nin bacasından yükselen dumanla duyuruldu.

Bugün yapılan Konklav’ın ilk oturumunda yeni papanın seçilemediği, siyah dumanla ilan edildi.

133 kardinal, yarından itibaren sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 4 oylama yapacak ve yeni papanın seçilmesi halinde Sistine Şapeli’nin bacasından beyaz duman yükselecektir.

Related Posts

20 yıldır komadaydı: Suudi Arabistanlı Prens Velid vefat etti

Suudi Arabistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu 20 yıldır komada olan Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un vefat ettiği belirtildi.

İzmir’de kadın cinayeti: Eski eşi defalarca bıçakladı

İzmir’in Çiğli ilçesinde eski eşi tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

CHP mitinglerine Trabzon’da devam etti

CHP’nin “Millet İradesi” mitinglerinin 38.’üncüsü, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da devam etti. CHP lideri Özel, kalabalığa yaptığı konuşmadan AKP’nin oy oranlarını açıkladı.

Malatya’da Hırdavat Dükkanında Yangın

Malatya’da hırdavat malzemeleri satan iş yerinde çıkan yangında patlamalar yaşandı, müdahale sürüyor.

Gazze’de son 24 saatte 2 çocuk açlık nedeniyle yaşamını yitirdi

İsrail’in insani yardım girişini kısıtlayıp insani felakete neden olduğu Gazze Şeridi’nde bir çocuğun daha açlıktan hayatını kaybettiği bildirildi.

Milas’ta Firari Uyuşturucu Tüccarı Yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesinde 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan H.Ç. düzenlenen operasyonla yakalandı.