Trump bugün harekete geçiyor

Trump Yönetimi Otomotiv Tarifelerini Düşürmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, otomotiv tarifelerinin etkisini azaltmak için harekete geçiyor. Salı günü yapılacak adımlarla birlikte yurtiçi ve yurtdışı araç üreticilerine rahatlama sağlanacak.

Uzmanlar, yurtiçinde üretilen arabalarda kullanılan yabancı parçalara uygulanan vergilerin hafifletileceğini ve yurtdışında üretilen araçlara uygulanan tarifelerin üst üste gelmesinin önüne geçileceğini belirtiyor.

Ticaret Bakanı Howard Lutnick, “Başkan Trump, yerli otomobil üreticileri ve Amerikan işçileriyle güçlü bir ortaklık kuruyor. Bu anlaşma, ülke içinde üretim yapan firmaları teşvik ederek Başkan’ın ticaret politikasında büyük bir başarıdır. Ayrıca, Amerika’ya yatırım yapmayı ve yerli üretimi genişletmeyi taahhüt eden üreticilere süre vermektedir” açıklamasında bulundu.

Wall Street Journal’ın haberine göre, otomobil şirketlerine uygulanan tarifelerin yanı sıra çelik ve alüminyum gibi diğer vergilerden de muaf tutulacaklar ve daha önce ödenen vergiler için geri ödeme yapılacak.

Beyaz Saray yetkilileri, bu adımın Salı günü resmiyet kazanacağını doğruladı.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Genç işsizliği yükseliyor!

TÜİK, 2025 yılı Mart ayına ait işgücü verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre işsizlik oranı yüzde 7,9 seviyesinde gerçekleşirken istihdam oranı sınırlı bir artış gösterdi. İşgücü piyasasında kadınlar ve gençler için zorlu bir dönem devam ediyor. İstihdam artışları sınırlı kalırken işsizlik oranları hala yüksek seviyelerde seyrediyor. Bu durum işgücü piyasasında iyileşme sağlanması gerektiğini ortaya koyuyor.

Tarıma yön verecek üç bin strateji

Tarım ve orman sektörünün gelecek 10 yıllarına yön verecek 4. Tarım Orman Şûrası dün başladı. 30 Nisan’da sona erecek şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde açıklanacak.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir