Vezirköprü’de Ulaşım Sıkıntısı: Karayolu Talebi

Vezirköprü’de Yıllardır Süren Ulaşım Sorunu: Altınkaya Barajı Mahallelere Köprü Bekliyor

Vezirköprü ilçesinde, 1988 yılında yapılan Altınkaya Barajı’nın mahallelere olan karayolu bağlantısını kesmesi sonucunda, 15 kırsal mahalle 36 yıldır feribotlarla ulaşım sağlıyor. Bölge halkı, yaşadıkları ulaşım zorluklarına dikkat çekerek köprü yapılmasını talep ediyor.

Altınkaya Baraj Gölü’nün karşı kıyısında kalan mahallelere ulaşım, uzun yıllar özel feribotlarla sağlanırken, son 5 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Her gün feribotlarla onlarca araç ve yolcu taşınıyor.

“Karayolu Olursa Ekonomi Canlanır”

Bölge sakinlerinden Ahmet Bektaş, baraj gölü nedeniyle kopan kara bağlantısının yeniden sağlanmasını istiyor. Bektaş, “15 mahalleyi dolaştım. Feribotla ulaşım çok zor. Eskiden burası Alaçam yoluydu. Baraj yapılınca bağlantı koptu. İnsanlar hasta olsa tekne arayacaklar. Buraya karayolu yapılması şart. Bu hem halkı rahatlatır hem de ekonomiyi canlandırır.” şeklinde konuştu.

“Feribotlar Saatli, Her Zaman Gelmiyor”

Mahalle sakinlerinden Eyüp Tozun ise feribotların saatli çalıştığını belirterek, “36 yıldır feribotla karşıya geçiyoruz. Üstelik biz Alaçam tarafı olarak daha yüksek ücret ödüyoruz. Eğer buraya köprü yapılırsa bu çile sona erer.” dedi.

Yıllardır devam eden bu ulaşım sıkıntısına kalıcı bir çözüm olarak karayolu bağlantısı isteyen vatandaşlar, Altınkaya Barajı bölgesindeki 15 milyon 920 bin metreküp ‘gövde hacmi’ ile Türkiye’nin 3. büyük barajı olan barajın çevresindeki köprü çalışmalarını bekliyor.

Samsun ve Sinop illerine bağlı birçok kırsal mahalle ve köy, 1988 yılından bu yana ulaşım sorunu yaşıyor. Geçmişte yaşanan acil durumlarda ambulans helikopter dahi mahallelerde iniş yapamamış, bu durum ülke genelinde dikkat çekmişti.

Related Posts

6 milyonluk aracın vergisi 17 milyon TL

Meclis’teki düzenlemeyle araçların ÖTV oranları yüzde 80 ila 220 arasında arttı. Zamma elektrikli ve hibrit araçlar da dahil edildi.

Vergide 10 kat artışa itiraz dilekçesi yağdı

2026’dan itibaren 4 yıl boyunca geçerli olacak emlak rayiç bedellerindeki artış oranı yüzde 600
ile yüzde 1.000 arasında belirlendi. Vatandaşlar itiraz dilekçelerini vermek için muhtarlıklara koştu.

E-ticaret vergilerinde dev kaçak: 44,5 milyar

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-ticaret platformları üzerinden gelir elde eden 17 bin mükellefin 44,5 miyar liralık hasılatını vergi dışı bıraktığını tespit etti.

Yediemin otoparklarında bekleyen araçlar 6 ay içinde alınmazsa satılacak

Yediemin otoparklarında bekleyen araçlar 6 ay içinde alınmazsa satılacak

Yediemin Otoparklarındaki Araçların Satışı Hızlandı

Yeni düzenleme ile, 6 ay içinde alınmayan araçlar satışa çıkarılacak, hurda araçlar pazarlıkla satılacak.

Kabak Çekirdeği Hasadı 2025’te Azalacak

Kayseri’de Çomaklı köyünde kabak çekirdeği hasadı, 2025’te 200 tonun altına düşmesi bekleniyor.