Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme

Bahtiyar’ın avukatlarından Adnan Ataş tarafından Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmek üzere yargılamanın yapıldığı 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne istinaf dilekçesi sunuldu. Dilekçede, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 Aralık 2024’te görülen karar duruşmasında Narin Güran’ın cansız bedenini dereye sakladığını itiraf eden komşusu Nevzat Bahtiyar hakkında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan dava açıldığı anımsatılarak, müvekkilinin “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldığı belirtildi.

Sanık Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in öldürülmesine ilişkin bir irade ve eyleminin söz konusu olmadığının aktarıldığı dilekçede, dosyada müvekkilin öldürmeye yönelik iradesi ile öldürme eylemine katkıda bulunduğuna ilişkin bir tespit bulunmadan cinayete iştirakten cezalandırılmasının talep edilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

Dilekçenin sonuç ve talep kısmında da şunlar kaydedildi:

“Narin’in öldürülmesine ilişkin eylemin Arif Güran’a ait ahır ile ev arasındaki bir bölgede başladığını savcılık ve Diyarbakır Barosu kabul etmiştir. Müvekkilin cinayet mahallinde olmadığı itibar ettikleri daraltılmış baz raporuyla da sabittir. Cinayet eylemine katkıda bulunduğuna dair eylemsel bir tespiti bulunmamıştır. Müvekkilin diğer sanıklarla aynı iradeyi taşımadığının yargılama aşamasında dahi açıkça görülmesi karşısında zaman, mekan, irade ve eylem açısından cinayete iştirak ettiğinin değerlendirilmesi mümkün değildir. Bu nedenlerle, müvekkil aleyhine yapılan istinaf başvurularının esastan reddine karar verilmelidir. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 28 Aralık 2024’teki kararının istinaf incelemesi sonucu müvekkil lehine kaldırılmasına, TCK’nin 28. maddesi gereği ceza verilmesine yer olmadığına, daireniz aksi kanaatte ise müvekkil lehine alt sınırdan hüküm kurulmasını ve tahliyesine karar verilmesini talep ederiz.”

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 Aralık 2024’te görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran’a “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar’a ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, 23 Ocak’ta 944 sayfalık gerekçeli karar açıklanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Diyarbakır Barosu tarafından da Nevzat Bahtiyar’ın “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan çarptırıldığı 4 yıl 6 ay hapis cezasına karşı Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusu yapılmıştı.

Related Posts

Yarışmacının cevabı Oktay Kaynarca’yı da şaşırttı: Bu kadar kolay olabilir mi?

ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacı Fadime Üngören, 300 bin TL’lik soruda yanlış cevap vererek elendi. “İspanya” cevabını veren yarışmacı, doğru yanıtın “Hollanda” çıkmasıyla 50 bin TL ödül alarak yarışmadan ayrıldı. Oktay Kaynarca da sorunun ardından yarışmacıya dönerek “Cevabı o kadar kolay olabilir mi?” dedi.

ABD’de öğretmenler, “radikal sol ideolojiye” karşı sınava sokulacak

ABD’nin Oklahoma eyaletinde, California ve New York’tan başvuran öğretmen adayları, “radikal sol ideolojiye karşı” sınava sokulacak.

Türkiye’nin gündemindeki yeni kriz: ‘Çocukları suça sürükleyenler’… Odatv yapay zekaya sordu

Türkiye’de çocukların suça sürüklenmesini engellemek ve suç örgütlerince kullanılmasını önlemek amacıyla Adalet, İçişleri, Aile, MEB, Gençlik ve Spor Bakanlıkları ortak plan hazırlıyor. Sosyal ve ekonomik etkenlerin inceleneceği planda önleyici tedbirler alınacak. Odatv bu durumu yapay zekaya sordu.

Erzincan’da kontrolden çıkan araç kaza yaptı: İki yaralı

Erzincan’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kontrolden çıkarak savruldu. Kazada iki kişi yaralandı.

Trump barış girişimlerini eleştirenlere kızdı: Hiçbir şey yapmayan, sağduyusu olmayan aptallar

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda yürüttüğü görüşmelere ilişkin eleştirilere sert çıkışarak Truth Social sosyal medya platformundaki hesabından paylaşımlar yaptı. “Son 6 ayda, birisi nükleer felaket olmak üzere 6 savaşı çözdüm …

Kaçak maden ocakları imha edildi

Zonguldak’ta polis ve jandarma tarafından tespit edilen iki kaçak kömür ocağı, patlayıcı madde kullanılarak imha edildi.