Meslek Yüksekokulları’nda yeni dönem

YÖK Başkanı Özvar: Meslek Yüksekokullarında Dijital Beceriler Ön Planda Olacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Meslek Yüksekokulları’nda dijital beceriler ve yeşil dönüşüm odaklı programların ön plana çıkacağını vurguladı. 2024 yılında yazılım, yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi alanlarda 17 yeni ön lisans ve lisans programının açıldığını ve bu programların ülkenin dijital beceri açığını kapatmaya önemli katkılar sağladığını söyledi. Ayrıca sağlık, tarım ve siber güvenlik alanlarında da yeni programların açılacağını duyurdu.

Özvar, Meslek Yüksekokulları programlarının sektör ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli gözden geçirileceğini, bu süreçte sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içinde çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Meslek Yüksekokullarında kaliteyi artırmak amacıyla akreditasyon süreçlerinin başlatıldığını ifade etti.

YÖK Başkanı, Meslek Yüksekokulları yıllık incelemelerinde kalite standartlarına uymayan okullardan desteklerin geri çekileceğini vurguladı. Ayrıca, Meslek Yüksekokullarında öğretim üyesi sıkıntısı yaşanan derslerde, sektör çalışanlarının ders vermesini teşvik etmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Related Posts

33 yıldır ilk kez oluyor, vakalar zirvede: Aşıyı reddettiler, kızamık hortladı

ABD, kızamık salgınında son 33 yılın en yüksek vaka sayısıyla karşı karşıya. Cuma günü itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 1300 doğrulanmış vaka kaydedildi. Uzmanlar, kızamık vakalarının bu seviyelere en son yıllar önce ulaştığını söyleyerek alarm durumuna geçti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç DEM Parti heyetini kabul edecek

Terörsüz Türkiye kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetini kabul etti. Bu kritik görüşme sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da DEM heyeti ile yarın saat 13.30’da görüşeceği öğrenildi.

MİT Başkanı yarın Bağdat’a gidiyor

MİT Başkanı İbrahim Kalın yarın Bağdat’a gidiyor.

Trump macerası yetmedi… Elon Musk parti kuruyor

Önceki gece X hesabından Amerika Partisi adıyla yeni bir parti kuracağını açıklayan Musk, henüz bu yolda resmi bir adım atmadı ancak Amerikan kamuoyu Musk’ın yeni partisinin siyaset arenasındaki olası etkilerini tartışıyor.

Rusya, Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki faaliyetleriyle ilgili güncel bilgi verildi. Rus güçlerinin Ukrayna cephesinde ilerlediği kaydedilen açıklamada, “Harkiv bölgesinde Sobolevka, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin de …

Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan: ‘Bakü de Erivan da barış istiyor’

Yıllarca çatışmalar ve anlaşmazlıklarla sarsılan Kafkaslarda uzun süre sonra bu kez barış zilleri çalıyor. “Artık geçmişe takılmaya gerek yok, geleceğe bakalım” diyen Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan, hem kendilerinin hem de Azerbaycan’ın barış istediğini söyledi.