Erzurum Heyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Bir Araya Geldi

Erzurum heyeti şehrin ulaştırma ve altyapı yatırımlarını istişare etmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve bürokratları ile bir araya geldi.

Toplantıda; Önceki Dönem İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Fatma Öncü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıverdi, TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Kurulu Başkanı Nuh Şenol, İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Onay ve Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akca yer aldı.

Görüşmede; şehrin kara, hava ve demir yolu ulaşımında daha ileri seviyelere ulaşması amacıyla devam eden projeler ve yeni yatırım planları ele alındı.

Toplantıda Erzurum-Rize güzergahında yapımı planlanan bölünmüş karayolu projesi, Dallıkavak, Kırık ve Çirişli tünelleri projeleri, Palandöken-Kireçli tünellerinin yatırım programına alınması talebi, Erzurum Havalimanı’nda uçak seferleri ve fiyat politikaları, Havalimanı apron inşaatı ve havaalanı-Dallıkavak bağlantı yolu projesi, İç ve dış hat uçuşlarının artırılması ile turizm ve ekonomi katkısı, Doğu Ekspresi’nin Erzurum’da bir gece konaklaması talebi, PTT Bölge Müdürlüğü’nün Erzurum’da devam etmesi, Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü’nün Erzurum’da bulunması, GSM operatörlerinin Erzurum ve bölge yatırımları gündeme getirildi.

Bakan Uraloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gündeme getirilen projelerin Bakanlık nezdinde değerlendirileceğini ve gerekli adımların atılacağını ifade etti. – ERZURUM

Related Posts

Ağıralioğlu’ndan Bahçeli’ye: Öcalan’a gösterdiğin nezaketi kendi arkadaşlarına gösterseydin, yüz defa alırdık devleti!

Ağıralioğlu’ndan Bahçeli’ye: Öcalan’a gösterdiğin nezaketi kendi arkadaşlarına gösterseydin, yüz defa alırdık devleti!

Savur’da Halı Saha Futbol Turnuvası Sona Erdi

Savur’da düzenlenen turnuvada 9-16 yaş arası çocuklar ödüllerini aldı, spor ve değerler vurgulandı.

Japonya’nın sessiz devrimi! Kafe kültüründe yeni bir soluk

Japonya, kültürel yenilikleriyle dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Son yıllarda, özellikle Tokyo ve Osaka gibi büyük şehirlerde, “sessiz kafeler” olarak bilinen yeni bir kafe türü popülerlik kazanıyor. Bu kafeler, geleneksel kafe anlayışını altüst …

İşgalci İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler 2 Filistinliyi yaraladı

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ile askerlerin düzenlediği saldırılarda 1’i kadın 2 Filistinli yaralandı.

1. Lig 3 ve 4. Haftanın Maç Programı Açıklandı

TFF, Trendyol 1. Lig’in 3 ve 4. haftasındaki maç programını duyurdu.

Didim’de 15 Göçmen Kurtarıldı

Yunan unsurlarınca geri itilen 15 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.