İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı 40. Yılını Kutladı!
Türkiye’nin köklü vakıflarından biri olan İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK), 40. yılını muhteşem bir törenle kutladı. Vakfın kurucusu ve onursal başkanı Bedrettin DALAN’ın 15 yaşındayken kurduğu hayalinden bugün Türkiye genelinde birçok okul, üniversite ve hastaneye dönüşen bu büyük eğitim projesi, hem geçmişe saygı hem de geleceğe umut mesajlarıyla bir kez daha vurgulandı.
Kutlama, vakfın doğum günü olan 26 Ağustos’a ithafen Yeditepe Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi. Törene İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi kurucu & onursal başkanı Bedrettin DALAN, İSTEK Vakfı yönetim kurulu başkanı ve Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Burak DALAN, İSTEK İstanbul Eğitim Hizmetleri yönetim kurulu başkanı Barış DALAN, mütevelli başkanı ve üyeleri, rektör, yöneticiler, akademisyenler katıldı.
Drina Köprüsü Kitabını 15 Yaşında Okuyan Bedrettin DALAN’ın Sözleri
Törenin açılışında gösterilen film, İSTEK Vakfı’nın eğitim, bilim, sağlık ve vicdan temelli 40 yıllık ilerleyişini gözler önüne serdi. Bedrettin DALAN, duygusal bir konuşma yaparak vakfın ilham kaynağının çocukluk yıllarından geldiğini belirtti:
“15 yaşındayken İvo Andriç’in Drina Köprüsü kitabını okudum ve o gün kendime bir hayal kurdum. Bir gün ben de bir vakıf kuracağım diye içimden geçirdim. Aradan yıllar geçti, mühendis oldum, siyasetle ilgilendim. Ancak bu hayal hiç değişmedi ve sonunda 1985 yılında gerçeğe dönüştürdüm.”
Heyecanla Yapılan İşler Başarılamaz
Vakfın duvarlarına yazılı olan “Heyecan duyulmadan yapılan işler başarılamaz.” sözüne atıfta bulunan DALAN, bunun bir yaşam felsefesi olduğunu vurguladı. Sosyal sorumluluk misyonunu da vurgulayan DALAN, İSTEK Vakfı’nın maddi olanakları sınırlı olan binlerce öğrenciye nitelikli eğitim sunduğunu belirtti:
“Ben bir vakıf öğrencisiydim ve o ruhu her zaman taşıdım. Kurumu kendim veya ailem için değil, Türk milletinin evlatları için kurduk. Fırsat eşitliğine inandık ve bu inancı büyüttük. Bugün binlerce çocuğumuz burslu eğitim alıyor.”
Atatürk Rönesansını Sürdüren Üniversite
İSTEK Vakfı’nın kuruluş felsefesinde Atatürk ilke ve inkılaplarının önemli bir yere sahip olduğunu belirten DALAN, gençleri evrensel bilgilerle yetiştirirken milli kimliklerinden kopmadan yetişmelerini amaçladıklarını vurguladı:
“Bizim amacımız Atatürk Rönesansını sürdüren bir üniversite olmak! Bilim ve akademiyle Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Görevimiz gençlerimize doğruyu göstermek, onları kazanmaktır.”
“Türkiye’nin En Büyük Gücü Genç ve Özgüvenli Bireylerdir!”
DALAN, Türkiye’nin geleceğine dair umutlarını paylaşarak Türk gençliğine nasıl hizmet edebileceği sorusuyla hareket ettiğini belirtti. Türkiye’nin gençleriyle ilerlemeyi hedefleyen DALAN, gençleri milli değerlerle yetiştirip Türkiye’nin geleceğini daha parlak hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti:
“Türkiye’nin en büyük sermayesi gençliğidir. Türk gençliği bilgi ile donanmış, özgüvenli bireyler olursa ülkenin kaderini değiştirebilir. Bu vizyonu gençlere aşılamak en büyük sorumluluğumuzdur.”
Çalışanlara Rozetleri Takdim Edildi
Programda, İSTEK Okulları öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan koro sahne aldı. Vakfın başarıları, açılan kampüsler ve büyüme hikayesi izleyicilerle paylaşıldı. Ayrıca, 10, 20 ve 30 yıl hizmet veren çalışanlara altın rozetleri takdim edildi. Vefa ve emeğin öne çıktığı günde, izleyicilerin alkışları eşliğinde çalışanlara rozetleri sunuldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
More Stories
Avukat Lerzenur Asan Elik: Suç işleyen çocuğun nedenine de bakmak lazım
Hakkari okullar tatil mi? SON DAKİKA 15 Nisan Salı Hakkari’de okul yok mu (Hakkari Valiliği Açıklaması)?
Kemer’de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası